Το πιάτο της ημέρας: Πίτσα με γύρο χοιρινό από τον Σεφ Δημήτρη Πλουμιστό

Υλικά για την ζύμη πίτσας
500γρ Αλεύρι
20γρ νωπή μαγιά
250ml νερό
50ml γάλα
1κ γλυκού αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
3 κ σούπας ελαιόλαδο

Υλικά για την σάλτσα πίτσας
500 γρ χυμό ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Ζάχαρη
Ελαιόλαδο

Υλικά για τον γύρο χοιρινό
1 κιλό μπριζολάκια λαιμού χωρίς κόκκαλο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Πάπρικα γλυκιά η καυτερή
1Κ σούπας Μουστάρδα
Κρασί

Υλικά για την πίτσα
3 Πιπεριές πράσινες
250γρ γκούντα
250γρ μοτσαρελα
Κρεμμύδι
Ντομάτα

Εκτέλεση
Παίρνουμε τα μπριζολάκια τα πλένουμε και τα μαρινάρουμε με τα υλικά που αναφέρουμε και τα αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο.

Στη συνέχεια φτιάχνουμε την ζύμη πίτσας.
Σε ένα μπολ διαλύουμε την μαγιά με λίγο χλιαρό νερό προσθέτουμε λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ανέβει λίγο το μείγμα.
Στο κάδο του μίξερ τοποθετούμε το υπόλοιπο αλεύρι και ρίχνουμε το μείγμα μέσα που έχει ήδη ανέβει ανακατεύουμε με το γάντζο προσθέτοντας το γάλα χλιαρό το ελαιόλαδο το αλάτι την ζάχαρη και το νερό.
Θέλουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια.
Αν δούμε ότι κολλάει προσθέτουμε λίγο αλεύρι
Την μεταφέρουμε σε ένα μπολ ελαφρός λαδωμένο σκεπάζουμε καθώς  αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
Παίρνουμε τα μπριζολάκια και τα ψηνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για 10 λεπτά περίπου.
Μόλις κρυώσουν τα ψιλοκόβουμε και τα έχουμε έτοιμα .

Παίρνουμε το ζυμάρι μας που έχει ανέβει την χωρίζουμε σε 2 μέρη.
Την ανοίγουμε είτε με το χέρι η με πλάστη για πιο ψιλό άνοιγμα.
Στο ταψάκι μπορούμε να πασπαλίσουμε με λίγο καλαμποκαλευρο η σιμιγδάλι ψιλό για πιο τραγανό αποτέλεσμα.
Βάζουμε την σάλτσα στη βάση της πίτσας και με ένα κουτάλι πάμε την σάλτσα σε όλη την επιφάνεια.
Προσθέτουμε το γύρο πιπεριές ψιλοκομμένες κρεμμύδι ντομάτα τυριά τριμμένα γκούντα και μοτσαρελα και ψηνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω κάτω για 15-20 λεπτά.

Πλουμιστός Δημήτρης
Μελος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος Chef Club

 

http://bit.ly/1RJpTQm

Δείτε επίσης τα εξής:

Γρανίτα φράουλα του Γιώργου Τσελεμεντέ... Γρανίτα φράουλα του Γιώργου Τσελεμεντέ ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Πολτοποιούμε τις φράουλες, αφού πριν τις πλύνουμε, τις καθαρίσουμε και τις στραγγίσουμε...
«Λαυράκι με ζεστή πατατοσαλάτα» και λευκό κρασί «Η... To πιάτο της Ημέρας: "Λαυράκι με ζεστή πατατοσαλάτα" από τον Chef Δημήτρη Πλουμιστό και λευκό κρασί "Η Κυρα της Λίμνης". Σήμερα, θα φτιάξουμε μια  πο...