Ψάρι σε λαδόκολλα με λαχανικά

Ψάρι σε λαδόκολλα

Το πιάτο της Ημέρας : Ψάρι σε λαδόκολλα με λαχανικά συνοδευόμενο με κρασί «Δυο Φεγγάρια» από τον Σεφ Δημήτρη Πλουμιστό.

Καλημέρα σας φίλοι και φίλες είμαι ο Δημήτρης Πλουμιστός ο chef.του greekaffair.gr και σήμερα θα φτιάξουμε μια πολύ νόστιμη συνταγή τσιπούρα στη λαδόκολλα. Ένα πολύ υγιεινό  και θρεπτικό φαγητό οπού μέσα του κρύβει πολλές βιταμίνες.

Συνδυάστε με κρασί της οινοποιίας ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ,  «ΔΥΟ ΦΕΓΓΑΡΙΑ», λευκός ξηρός. Ένα κρασί με άρωμα κίτρινων φρούτων και λεμονανθών σας ξεναγούν στην μαγεία μιας νύχτας στην Πανσέληνο. Ένα εκλεκτό και σπάνιο κρασί. Σερβίρουμε στους 10-12° C.

sofrito-greekaffair.gr
Πάμε να δούμε την συνταγή μας.

Υλικά
6 Τσιπούρες 400-500γρ
1 Κρεμμύδι
2 Κολοκυθάκια μικρά
2 Καρότα
1 Πατάτα
2 Σκελίδες σκόρδο
Λίγο Μαϊντανό
2 Ντομάτες
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Λεμονί
Λάδι
Αλουμινοχαρτο
Λαδόκολλα

Λαδολέμονο
150γρ λαδι
Χυμό από 2 λεμονιά
Αλάτι
Ρίγανη

Εκτέλεση
Παίρνουμε τις τσιπούρες τις καθαρίσουμε βγάζουμε τα λέπια και τις πλένουμε.
Παίρνουμε τα λαχανικά μας τα πλένουμε.
Κόβουμε σε λεπτές φέτες τις πατάτες τα κολοκυθιά και τα καρότα.Το κρεμμυδι και το μαϊντανό ψιλοκομμένο οπως και τις ντομάτες.
Ρίχνουμε το αλάτι πιπέρι και τη ρίγανη στις τσιπούρες
Σε ένα μπολ βάζουμε τα λαχανικά μας και τα αλατοπιπερώνουμε
Στρώνουμε αλουμινόχαρτο και από πάνω τοποθετούμε λαδόκολλα βάζουμε 2 τσιπούρες και αλείφουμε με λίγο σκόρδο την κοιλιά βάζουμε τα χορταρικά μας από πάνω ριχνουμε ελαιόλαδο κρασί και λεμόνι τυλίγουμε σφιχτά.
Κάνουμε το ίδιο με τις άλλες τσιπούρες και τις τοποθετούμε σε ταψί βάζοντας λίγο νερό και ψηνουμε στους 170° C για 1 ώρα περίπου.
Τις βγάζουμε ξετυλίγομαι και σερβίρουμε με λαδολέμονο.

Δημήτρης Πλουμιστός

Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων

Chef`s Club of  Greece

http://bit.ly/1qaumRx

Δείτε επίσης τα εξής:

Πατάτες ‘Αννα του Γιώργου Τσελεμεντέ... Πατάτες Αννα του Γιώργου Τσελεμεντέ ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σε ένα μπόλ δουλεύουμε το βούτυ...
Σουτζουκάκια από τον chef Γιώργο Τσελεμεντέ... Το πιάτο της Ημέρας: Σουτζουκάκια από τον chef Γιώργο Τσελεμεντέ συνοδευόμενο με κρασί ΜESSENICOLA. Αγαπημένοι μου φίλοι καλή σας ημέρα είμαι ο Γιώργ...