Ψαρόσουπα Συναγρίδα

Το πιάτο της Ημέρας: Ψαρόσουπα Συναγρίδα συνοδευόμενη με ένα ποτήρι κρασί «Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ» από τον Σεφ Δημήτρη Πλουμιστό.

Μιας και έπιασαν για τα καλά τα κρύα, είπα να σας μαγειρέψω ένα πιάτο ζεστό να σας κάνω μια «Ψαρόσουπα Συναγρίδα»  που είναι υγιεινή και θρεπτική και σας προτείνω επίσης να την συνοδεύσετε με ένα ποτήρι λευκό κρασί,  «Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ» από το οινοποιό Καραμήτρος.

Υλικά
1 κιλό ψάρι Συναγρίδα
4 Πατάτες
3 Καρότα
3 Κλωνάρια σέλινο
2 Κρεμμύδια
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το ψάρι από τα λέπια και τα εντόσθια και το αλατοπιπερώνουμε.Βράζουμε για 10-15 λεπτά.
Όταν βράσει το αφαιρούμε και το βάζουμε σε μια πιατέλα.
Σουρώνουμε το ζωμό για να μην έχουμε κόκαλα σε μια αλλη κατσαρόλα προσθέτουμε τα λαχανικά μας που πρώτα έχουμε πλύνει και τα κόβουμε σε κομμάτια
Και τα βράζουμε για 30 -35 λεπτά
Συμπληρώνουμε  λίγο αλάτι πιπέρι.
Μπορούμε να το σερβίρουμε με 2 τρόπους
1) Να αφήσουμε το ψάρι ολόκληρο σε πιατέλα βάζοντας λαδολέμονο και λίγα λαχανικά από την σούπας μας.
2) Ξεψαχνίσουμε το ψάρι και βάζουμε τα κομμάτια του ψαριού μέσα στη σούπα.

to-piato-tis-hmeras-psarosoypa-synagraida-synodeyomeni-me-ena-potiri-krasi-h-kyra-ths-limnis-apo-ton-sef-dimitri-ploymisto

Το ψάρι συναγρίδα σας προτείνω να συνοδεύεται με ένα ποτήρι λευκό κρασί από το οινοποιείο Καραμήτρος, «Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ». Ένα κρασί οπού το πρασινοκίτρινο χρώμα του κεντρίζει το ενδιαφέρον. Τα αρώματα του ευγενικά, φινετσάτα σας γοητεύουν με τις νότες από πράσινο μήλο και λευκόσαρκα φρούτα. Κάθε γουλιά σας μεταφέρει σε περιβόλια με ανθισμένα οπωροφόρα δέντρα! Να σημειώσετε επίσης ότι το συγκεκριμένο κρασί ακόμα μπορείτε να το συνοδεύεται και με ψητά, λευκά κρέατα και λευκά τυριά. Το συγκεκριμένο κρασί το σερβίρουμε σε θερμοκρασία 10-12°C.

Καλή σας όρεξη

Πλουμιστός Δημήτρης

Μελος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος Chef Club of Greece

http://bit.ly/1V09A4w

Δείτε επίσης τα εξής:

Σπαγγέτι με Μύδια του Γιώργου Τσελεμεντέ... Σπαγγέτι με Μύδια του Γιώργου Τσελεμεντέ ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Καθαρίζουμε τα μύδια και τα πλένουμε καλά με μπόλικο νερό. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίν...
Μπανάνα με Παγωτό του Γιώργου Τσελεμεντέ... Σάββατο σήμερα και οπως κάθε Σάββατο έχουμε το γλυκό της εβδομάδας  Μπανάνα με Παγωτό . ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Σε ένα μπολ βάζουμε και ανακατεύουμε το αλε...