To πιάτο της Ημέρας: ΡΙΖΟΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ

To πιάτο της Ημέρας: ΡΙΖΟΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ συνοδευόμενο με ρόζε κρασί «Moi, Je M’en Fous!» από τον Chef Δημήτρη Πλουμιστό.

Aγαπημένοι μου φίλοι καλημέρα! Είμαι ο Δημήτρης Πλουμιστός o Chef του greekaffair.gr και καθημερινά φροντίζουμε να απολαμβάνετε συνταγές νόστιμες,ιδιαίτερες και το κυριότερο να μπορείτε κι εσείς να τις φτιάξετε στο σπίτι σας εύκολα κι απλά και να τις απολαύσετε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα ή με την παρέα σας.
Σήμερα, θα φτιάξουμε ένα καταπληκτικό ριζότο θαλασσινών!
to-piato-tis-hmeras-arnaki-kokkinisto-me-patates-kai-krasi-roze-moi-je-m-en-fous-apo-ton-sef-dimitri-ploymisto
Σας προτείνω να το απολαύσετε με ένα ροζέ κρασί της οινοποιίας ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ  «Moi, Je M’en Fous!»
Το κλίμα και το έδαφος στους πρόποδες των Αγράφων, χαρίζουν στην ποικιλία «Μοσχάτο Αμβούργου» γλυκά αρώματα, χαμηλή οξύτητα και μαλακές τανίνες.
Το απαλό του χρώμα και η φρέσκια γεύση του, κάνουν το κρασί αυτό να ξεχωρίζει και να αφήνει μια δροσερή και γοητευτική ανάμνηση.
Το έντονο ροζ κρυστάλλινο χρώμα του και τα αρώματα από ροδοπέταλα, κουμκουάτ και βανίλια δημιουργούν έναν εκρηκτικό συνδυασμό απαλής γεύσης με «σπινθηροβόλες», φρέσκιες αποκαλύψεις στον ουρανίσκο.
Σερβίρουμε στους 10-12°C.

Πάμε να δούμε την συνταγή μας
ΥΛΙΚΑ

500γρ Ρύζι Αrborio η Καρολίνα
200γρ γαρίδες καθαρισμένες
100γρ μυδια με μισό κέλυφος
1 ποτηράκι κρασί
1 Κολοκύθι
1 Καρότο
1 Πιπεριά Κόκκινη και κίτρινη
1 Πρασσο
1 Κρεμμύδι
Ζωμό λαχανικών
Λάδι
Βιτάμ 1 κσ γεμάτη

Αλάτι πιπέρι
Μαιντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό λαχανικών να βράζει.
Στη συνέχεια πλένουμε τα λαχανικά μας και ψιλοκόβουμε.
Βάζουμε μια κατσαρόλα με το λάδι να κάψει και ρίχνουμε το καρότο το πρασσο να τσιγαριστούν προσθέτουμε το κολοκύθι το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα τσιγαρίζουμε και αυτά.
Στη συνέχεια βάζουμε τα θαλασσινά και τα τσιγαρίζουμε.
Σβήνουμε με κρασί και αφού εξατμισθεί ρίχνουμε το ρύζι αφού το έχουμε ξεπλύνει.
Ανακατεύουμε και όταν αρχίζει το ρύζι να ξεκολλάει από το πιάτο  της κατσαρόλας ρίχνουμε το ζωμό καυτό 3 ποτήρια νερού περίπου.
Όταν εξατμισθεί ο ζωμός ξανά ρίχνουμε παλι την ίδια ποσότητα και ανακατεύουμε.
Δοκιμάζουμε να κρατάει λίγο το ρύζι να σπάει στο δόντι.
Όταν είναι έτοιμο 20-25 λεπτά περίπου να έχει λίγα υγρά αποσύρουμε από την φωτιά ρίχνουμε το βιταμ μια κουτάλια της σούπας γεμάτη  και ανακατεύουμε.Σερβίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Δημήτρης Πλουμιστός
Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος

Chef’s Club of Greece

http://bit.ly/1YgFNlD

Δείτε επίσης τα εξής:

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ 4 ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ... Συνταγή ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ 4 ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ - greekaffair.gr ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ 4 ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΥΛΙΚΑ 2 ΣΤΗΘΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ 100 ΓΡΑΜΜ. ΦΡΥΓΑΝΙ...
Πιπεριές γεμιστές κρύες : Δια χειρός Γιώργου Τσελε... Πιπεριές γεμιστές κρύες δια χειρός Γιώργου Τσελεμεντέ ΥΛΙΚΑ 6 ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΦΡΕΣΚΕΣ 400 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΗ 80 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ ( ...