Σαρδέλες με κρασί και μουστάρδα συνοδευόμενες με κρασί ΜΕΛΙΣΜΑ

Το πιάτο της Ημέρας: Σαρδέλες με κρασί και μουστάρδα συνοδευόμενες με κρασί ΜΕΛΙΣΜΑ από τον Σεφ Δημήτρη Πλουμιστό.

Καλημέρα σας φίλες και φίλοι,είμαι ο Δημήτρης Πλουμιστός ο chef του greekaffair.gr και σήμερα θα δούμε μία συνταγή πολύ νόστιμη σε γεύση και αρώματα.Σαρδέλα με κρασί και μουστάρδα. Ένα μεζέ που η καλή παρέα και το καλό κρασί της οινοποίας ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ το κάνει ακόμα πιο γευστικό.Το κρασί ΜΕΛΙΣΜΑ ένα πολύ έντονο μεστό, αρωματικό.
Μια νέα «κουλτούρα» γεννιέται. Μια κουλτούρα που συνδυάζει τη …γαλλική παιδεία με την ελληνική παράδοση! Λημνιώνας & Cabernet Sauvignon, μεγαλώνουν μαζί κάτω από τον ελληνικό ήλιο, δίνοντας σε αυτό το κρασί μια πρωτόγνωρη στιβαρή γεύση και μια μακρά επίγευση που ενθουσιάζει.
main-product-melisma-greekaffair.gr
Το βαθυκόκκινο χρώμα του «υπνωτίζει» το βλέμμα. Τα αρώματα του, «κληρονομιά» του Cabernet Sauvignon και του Λημνιώνα, ξυπνούν τις αισθήσεις σας με νότες βανίλιας και μπαχαρικών.
Σερβίρουμε στους 16-18°C.
Πάμε να δούμε τα υλικά μας και την εκτελέση μας.
Για την μαρινάδα:
  • 1/2 κιλό φρέσκες σαρδέλες
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • Μισό ποτήρι  κρασί
  • 2 κ.σ. μουστάρδα (καυτερή)
  • 2 κ.γ. πολτός σκόρδου (βρασμένο πολτοποιημένο σκόρδο σε ελαιόλαδο)
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • λίγο μπούκοβο
  • θυμάρι
  • δεντρολίβανο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες από τα εντόσθια και αφαιρούμε το κεφάλι αν θέλουμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε.
Σε ένα ταψί βάζουμε τις σαρδέλες στρωμένες και τις περιχύνουμε με την μαρινάδα μας.
Τις αφήνουμε για 1 1/2 ώρα στο ψυγείο σκεπασμένες με μεμβράνη.
Στη συνέχεια τις τοποθετούμε σε λαδόκολλα και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω.
για περίπου 25 λεπτά.
Δημήτρης Πλουμιστός
Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλαδος
Chef’s Club of Greece
http://bit.ly/23goEj6

Δείτε επίσης τα εξής:

Το πιάτο της Ημέρας :Λαβράκι με χόρτα από τον Σε... Υλικά 4 Λαβράκια 3κσ ελαιόλαδο 1 Πράσσο ψιλοκομμένο Σέλινο ψιλοκομμένο 1 κολοκυθάκι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο 1/2 ποτήρι κρασί 400γρ σπανάκ...
Ταραμακεφτέδες του Γιώργου Τσελεμεντέ... Ταραμακεφτέδες του Γιώργου Τσελεμεντέ ΥΛΙΚΑ 100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΤΑΡΑΜΑΣ 100 ΓΡΑΜΜΑΕΡΙΑ ΨΙΧΑ ΨΩΜΙΟΥ (ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΤΙΜΕΝΗ ΚΑΛΑ) 50 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΛ...