Σοφρίτο παραδοσιακό από την Κέρκυρα

Το πιάτο της Ημέρας: Σοφρίτο παραδοσιακό από την Κέρκυρα συνοδευόμενο με λευκό κρασί «Δυο Φεγγάρια» από το Σεφ Δημήτρη Πλουμιστό.

Και φυσικά για το ιδιαίτερο πιάτο αυτό σας προτείνω να το απολαύσετε μαζί με ένα ποτήρι λευκό κρασί «Δυο Φεγγάρια» από το Οινοποιό Καραμήτρος.

Υλικά

2 κιλά κρέας μοσχαρίσιο κιλότο(μενταγιόν)λεπτές φέτες
400 ml κρασί λευκό
200ml ξύδι
300γρ αλεύρι
300 ml ελαιόλαδο
7 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Παίρνουμε τα κομμάτια κρέατος
τα σκουπίζουμε με ένα απορροφητικό χαρτί και στην συνέχεια σε ένα ταψάκι έχουμε το αλεύρι προσθέτουμε αλάτι πιπέρι
Και αλευρώνουμε το κρέας καλά και από τις δυο μεριές.
Βάζουμε μια κατσαρόλα με λάδι να κάψει καλά και σοτάρουμε λίγα λίγα τα κομμάτια και από τις δυο μεριές.Μην τα βάλετε ολα μαζι γιατί το κρέας θα βράσει και θα βγάλει τα υγρά του.
Μόλις τελειώσουμε με το κρέας μας στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο όχι πολύ να μην καεί
και εν συνεχεία ριχνουμε το ξύδι και μόλις εξατμισθεί ριχνουμε και το κρασί.
Βάζουμε το κρέας 20 λεπτά.
Στην μια ώρα προ στην κατσαρόλα   συμπληρώνουμε νερό και τα υγρά που έβγαλε το κρέας στην πιατέλα μας και σιγοβράζουμε για μια ώρα
ανακατεύοντας αναθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι ριχνουμε και το μαϊντανό και βράζουμε για άλλα 20 λεπτά.
Το δοκιμάζουμε στο αλάτι.
Θέλουμε το κρέας να κόβεται με το πιρούνι και η σάλτσα μας και η σάλτσα πηχτή. Το σοφριτο το γαρνίρουμε με ρύζι η πατάτες τηγανίτες κομμένες ροδέλες

sofrito-greekaffair.gr

Για αυτό το υπέροχο φαγητό σας, προτείνω να το συνοδεύσετε με ένα παγωμένο ποτήρι κρασί «δυο φεγγάρια» από το Οινοποιό Καραμήτρος  με τα αρώματα των κίτρινων φρούτων και των λεμονανθών.

Το κρασί Δυο Φεγγάρια από την οινοποιία Καραμήτρος είναι δημιουργημένο από εκλεκτά σταφύλια της ποικιλίας Ασύρτικο, με το γρήγορο πέρασμά του από τα δρύινα βαρέλια, θα ανατρέψει όλα αυτά που γνωρίζατε γι’ αυτή την ποικιλία.

Το κρασί δυο φεγγάρια προσέχουμε  να  Σερβίρετε σε 10-12°C.

Καλή σας όρεξη!!!

 

Δημήτρης Πλουμιστός

Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλαδος Chef Club of Greece

http://bit.ly/25N5L6a

Δείτε επίσης τα εξής:

Κεφτέδες σχάρας του Γιώργου Τσελεμεντέ... Κεφτέδες σχάρας του Γιώργου Τσελεμεντέ ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Σε μια λεκάνη βάζουμε το κιμά και μαζί όλα τα υλικά εκτός απο το βούτυρο και την ρίγα...
Συνταγή: Ανδριώτικη φρουτάλια του Γιώργου Τσελεμεν... Σήμερα φίλες και φίλοι το τραπέζι μας θα μυρίσει Κυκλαδίτικο αέρα μιας και θα μαγειρέψουμε μια νησιώτικη συνταγή από το νησί της 'Ανδρου   Φρουτάλια. ...