Σουτζουκάκια με φορμαέλα τυλιχτά σε μελιτζάνα

Σουτζουκάκια με φορμαέλα

Το Πιάτο της Ημέρας : «Σουτζουκάκια με φορμαέλα τυλιχτά σε μελιτζάνα» συνοδευόμενο με κρασί «ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΩΡΙΑ».

Καλημέρα σε όλη την παρέα του greekaffair.gr είμαι ο Δημήτρης Πλουμιστός ο chef και  μια νέα  εβδομάδα ξεκινάει για όλους.

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία των Χριστουγέννων, είπα σήμερα να σας φτιάξω ένα μπελαλίδικο πιάτο αφού τα επόμενα πιάτα της επομένως ήμερες που θα σας παρουσιάσω θα είναι καθαρά χριστουγεννιάτικα.

Το σημερινό μας πιάτο είναι «Σουτζουκάκια με φορμαέλα τυλιχτά σε μελιτζάνα» αυτή την φανταστική   συνταγή  δεν μπορείτε  να μην την συνοδεύσετε  με ένα πολύ καλό κρασί και μια πολύ καλή παρέα.

Το κρασί που προτείνω να συνοδεύεσεται  για το μπελαλίδικο αυτό φαγητό και για να μπορέσετε να εντυπωσιάσετε  τους φίλους σας με της γεύσης από το  κρασί και το φαγητό είναι το «ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΩΡΙΑ» της οινοποιίας Καραμήτρου.

Πάμε να δούμε πως θα φτιάξουμε τα Σουτζουκάκια με φορμαέλα τυλιχτά σε μελιτζάνα για να εντυπωσιάσουμε τους φίλους μας .
Υλικά
6 Μελιτζάνες
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
3 κρεμμύδια μεγάλα
3 σκελίδες σκόρδο
100 γρ φρυγανιά τριμμένη
300 γρ Φορμαελα τυρί
2 αυγά
Ελαιόλαδο 80γρ
Αλατι
Πιπερι
1κγ κανελλα
Λιγο γαρυφαλλο τριμενο
Κυμινο
Αλεύρι για το τηγάνισμα

Για την Σάλτσα
6 ντομάτες
2 κσ πελτέ
Ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ζάχαρη
Κανέλα
Κύμινο
Κρασί κόκκινο

Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μακρόστενες φέτες οπως το μουσακά τις βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και λίγο αλάτι να ξεπικρίσουν.
Ζυμώνουμε το κιμά με τα υλικά μας το κρεμμυδι και το σκόρδο στο μπλέντερ μπερδεμένα  και το βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμυδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμισθεί ριχνουμε το πελτέ τις ντομάτες τριμμένες συμπληρώνουμε λίγο νερό και ριχνουμε τα μπαχαρικά μας και βράζουμε για 30 λεπτά.
Σε μια αλλη κατσαρόλα βάζουμε λάδι μέχρι τη μέση
Σουρώνουμε τις μελιτζάνες τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και τις τηγανίζουμε βγάζοντας σε σουρωτήρι.
Στην συνέχεια πλάθουμε τα σουτζουκάκια προσθέτοντας ένα μικρο μπαστουνάκι τυρί φορμαέλα κλεισμένο μέσα.
Αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε.
Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Στη συνέχεια τυλίγουμε με την μελιτζάνα
τα τοποθετούμε είτε σε πυρέξ η σε πήλινο
Και περιχύνουμε με την σάλτσα μας.
Ριχνουμε από πάνω τυρί φορμαέλα και ψηνουμε στους 200°
βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
Μια αλλη επίσης ωραία πρόταση είναι να χτυπήσουμε
Γιαούρτι γύρω στα 350-400 γρ με 2 κρόκους αυγών
Προσθέτοντας αλάτι πιπέρι και πάπρικα να ρίξουμε από πάνω και να γρατιναρουμε στους 220 °βαθμούς για 10- 15 λεπτά

to-piato-tis-hmeras-kreatosoypa-synodeyomeno-me-krasi-roze-apo-dyo-xoria-apo-ton-sef-dimitri-ploymisto-greekaffair.gr

Και όπως σας ανάφερα και ποιο πάνω  ένα κάλο φαγητό θέλει και ένα κάλο κρασί και μια καλή παρέα. Εγώ σας πρότεινα το φαγητό σας προτείνω και ένα πολύ κάλο κρασί όπως είναι το «ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΩΡΙΑ» της οινοποιίας Καραμήτρου που είναι επιλεγμένο από ορεινοί αμπελώνες που απλώνονται ανάμεσα στα χωριά Μεσενικόλα και Μορφοβούνι, μας ταξιδεύουν στην πανάρχαια ιστορία του Μαύρου Μεσενικόλα, παραδίδοντας μαθήματα γευσιγνωσίας μέσα από αυτό το κρασί. Η αυθεντική γεύση του, πλημμυρισμένη από αισθήσεις φρούτων, ενθουσιάζει τον ουρανίσκο με την ισορροπημένη γλυκύτητα της.

Το κρασί από «ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΩΡΙΑ» διαθέτει ένα χρώμα  λαμπερό, φέρνει στο μυαλό πέταλα τριαντάφυλλου, οι ευωδιές του νοσταλγικές, μεθυστικές. Ένα κρασί που φέρνει στο νου αγαπημένες μνήμες και τρυφερές στιγμές. Το μόνο που μένει να κάνετε είναι να βάλετε την καλή παρέα!

Καλή σας όρεξη!

Δημήτρης Πλουμιστός

Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
Chef`s Club of Greece

http://bit.ly/25NfWaB

Δείτε επίσης τα εξής:

Γιώργος Τσελεμεντές : Μπακαλιάρος με πατάτες στο φ... Μπακαλιάρος με πατάτες στο φούρνο - Τσελεμεντές ΥΛΙΚΑ 750 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ 4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 750 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΘΑΡ...
Κεφαλλονίτικη Κρεατόπιτα του Γιώργου Τσελεμεντέ... Σήμερα φίλες και φίλοι μου θα σας φτιάξω μια τοπική παραδοσιακή πίτα της Κεφαλλονιάς, την  γνωστή Κεφαλλονίτικη Κρεατόπιτα. ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ...