Σουτζουκάκια από τον chef Γιώργο Τσελεμεντέ

Το πιάτο της Ημέρας: Σουτζουκάκια από τον chef Γιώργο Τσελεμεντέ συνοδευόμενο με κρασί ΜESSENICOLA.

Αγαπημένοι μου φίλοι καλή σας ημέρα είμαι ο Γιώργος Τσελεμεντές ο chef του greek affair και σήμερα θα φτιάξουμε μια παραδοσιακή χειμωνιάτικη συνταγή.

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ

500 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΙΜΑΣ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟΣ

50 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

2 ΑΥΓΑ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΜΕΤΡΙΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΤΡΙΦΤΗ

ΛΙΓΟΣ ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟΣ

ΑΛΑΤΙ – ΠΙΠΕΡΙ

ΚΥΜΙΝΟ ΜΙΗ ΚΟΥΤ. ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ

50 ML ΗΛΙΕΛΑΙΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ

1 ΜΕΤΡΙΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

ΗΛΙΕΛΑΙΟ

ΜΙΣΟ ΠΟΤΗΡΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

ΤΟΜΑΤΟΠΕΛΤΕΣ 1/2 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ

ΚΥΜΙΝΟ 1/2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ

ΖΑΧΑΡΗ 1/2 ΛΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά, την φρυγανιά, τα αυγά, το κρεμμύδι, το μαιντανό και το λάδι, ζυμώνουμε για λίγο και μετά προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι το κύμινο και ζυμώνουμε ξανά. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια και τα βάζουμε ένα ένα σε ελαφρώς λαδωμένη λαμαρίνα ή ταψί και τα ψήνουμε στη μεσαία σχάρα στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20 περίπου λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να σφίξουν. Συγχρόνως , σε μια κατσαρόλα ετοιμάζουμε την σάλτσα , σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο λάδι και όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε το κρασί, το αφήνουμε να πάρει μια βράσει και μετά ρίχνουμε τον τοματοπελτέ αφού τον έχουμε αραιώσει σε ένα ποτήρι κρύο νερό. Συμπληρώνουμε 1 λίτρο περίπου νερό στην κατσαρόλα, και μετα το αλάτι μας το πιπέρι μας το κύμινο και την ζάχαρη μας. Αφήνουμε να βράσει λίγο η σάλτσα μας και προσθέτουμε τα σουτζουκάκια μας που εχουν ψηθεί στο φούρνο με προσοχή όμως να μην ρίξουμε και τα λάδια που έχει η λαμαρίνα μας.Μόλις πάρουν βράσει χαμηλώνουμε την φωτιά μας και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε με ρύζι ή με πουρέ μελιτζάνας.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Εάν η σάλτσα μας είναι πολύ αραιή μπορούμε να την δέσουμε βάζοντας σε ένα μπόλ μικρό λίγο ηλιέλαιο λίγο αλεύρι να τα ανακατέψουμε πολύ καλά για να μην μας σβολιάσει και να το ρίξουμε στην σάλτσα μας ανακατεύοντας ελαφρά.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ 

to-piato-tis-hmeras-prassoselino-stin-gastra-apo-ta-trikala-to-synodeyome-me-ena-potiri-krasi -mayro-messinikola

Αυτό το χειμωνιάτικο πιάτο  σας προτείνω να το συνοδεύσετε με ένα πολύ καλό κόκκινο κρασί  από την Οινοποιία Καραμήτρου…»Το Μαύρο Μεσενικόλα», Π.Ο.Π (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης), η ποικιλία που η ποιότητα της κάνει περήφανη την περιοχή που τη «γεννάει», παραδίδει στους γευσιγνώστες δύο κρασιά (Μεσενικόλα & Μεσενικόλα Συλλεκτών) που συναρπάζουν με τη μοναδική τους γεύση και τα πρωτόγνωρα αρωματικά χαρακτηριστικά!

ΣΑΣ  ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ

 

http://bit.ly/1ShyBRJ

Δείτε επίσης τα εξής:

Τούρτα τυριών με ντάκο: Από τον Σεφ Δημήτρη Πλουμι... ΥΛΙΚΑ 1 Ντακο 100γρ ανθότυρο 50 γρ φέτα 50γρ κρέμα γάλακτος 20 γρ γιαούρτι Πιπέρι Δυόσμο Ρίγανη 2 Ντομάτες Μαρμελάδα 250 γρ ντομάτα ψιλοκ...
Κρέμα κόρν φλάουρ του Γιώργου Τσελεμεντέ... Η κρέμα βανίλιας ή κρέμα κόρν φλάουρ είναι ό,τι πιο νόστιμο μπορείτε να φάτε αν θέλετε γρήγορα ένα γλυκό. ΥΛΙΚΑ 4 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΤΣΑΓΙΟΥ ΓΑΛΑ 1 ΦΛΙ...