ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ από τον Γιώργο Τσελεμεντέ

ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ

Το πιάτο της Ημέρας: ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ από τον Γιώργο Τσελεμεντέ συνοδευόμενη με κρασί «Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ».

ΥΛΙΚΑ

6­-7 ΜΕΤΡΙΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ

1/2 ΜΑΤΣΟ ΑΝΙΘΟ

500 ΓΡΑΜΜ. ΣΠΑΝΑΚΙ

150 ΓΡΑΜΜ. ΦΕΤΑ ΘΡΥΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ

2 ΑΥΓΑ

ΠΙΠΕΡΙ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

1 ΠΑΚΕΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και τον άνηθο, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο, για να πάρουν χρώμα, ανακατεύοντας συχνά. Κατόπιν προσθέτουμε το σπανάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 10­ – 15 λεπτά. Μετά, το αποσύρουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε την φέτα, τα αυγά, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Παίρνουμε το ταψί, το αλείφουμε με ελαιόλαδο και απλώνουμε στην αρχή 2 φύλλα ώστε να σκεπαστεί η βάση και να περισσέψει αρκετό φύλλο από έξω. Προσοχή! Το ένα φύλλο πρέπει να «πατάει» πάνω στο άλλο. Αλείφουμε τα φύλλα με ένα πινέλο με ελαιόλαδο και ξαναστρώνουμε άλλα 2 φύλλα από επάνω αλλά κάθετα στα ήδη υπάρχοντα.
Προσθέτουμε το μείγμα μας μέσα στο ταψί και το απλώνουμε να είναι ομοιόμορφο. Παίρνουμε τις άκρες από τα φύλλα και τις γυρνάμε προς τα μέσα αλείφοντας κάθε μια με ελαιόλαδο, κατόπιν τοποθετούμε ένα ένα φύλλο από επάνω αλείφοντας με ελαιόλαδο κάθε φύλλο γυρνώντας τις άκρες με το πινέλο προς τα μέσα. Τέλος, χαράζουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι την πίτα μας από επάνω, ραντίζουμε ελαφρώς με νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 30 – ­40 λεπτά.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Ό,τι δεν καταναλωθεί την ίδια μέρα, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο(αφού έχει κρυώσει καλά) και την επόμενη μέρα το ζεσταίνουμε σκεπασμένο με μεμβράνη, κομμάτι κομμάτι σε φούρνο μικροκυμάτων για 1­2 λεπτά.

 

to-piato-tis-hmeras-psarosoypa-synagraida-synodeyomeni-me-ena-potiri-krasi-h-kyra-ths-limnis-apo-ton-sef-dimitri-ploymisto

Τέλος  σας προτείνω να συνοδεύσετε αυτήν την υπέροχη  σπανακοτυρόπιτα με το κρασί «Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ» που διαθέτει  ένα πρασινοκίτρινο χρώμα του κεντρίζει το ενδιαφέρον. Τα αρώματα του ευγενικά, φινετσάτα σας γοητεύουν με τις νότες από πράσινο μήλο και λευκόσαρκα φρούτα. Κάθε γουλιά σας μεταφέρει σε περιβόλια με ανθισμένα οπωροφόρα δέντρα!
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

http://bit.ly/23gXQiE

Δείτε επίσης τα εξής:

Αρακάς με Μοσχαράκι του Γιώργου Τσελεμεντέ... Αρακάς με Μοσχαράκι του Γιώργου Τσελεμεντέ. ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Περνάμε το κομμάτια του κρέατος από το αλεύρι  και σε μια κατσαρόλα που έχουμε ζεστά...
Σαλάτα Κοτόπουλο με φράουλες του Γιώργου Τσελεμεντ... Φίλες και φίλοι μου σήμερα αποφάσισα να σας φτιάξω ένα πιάτο δροσερό μιας και έχουμε μπει για τα καλά στο καλοκαίρι. Πάμε μαζί να δούμε τον τρόπο παρα...