Το πιάτο της Ημέρας: ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ του chef Γιώργου Τσελεμεντέ

Αγαπητοί φίλοι καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα,σήμερα θα ξεκινήσουμε την εβδομάδα μας με μια χωριάτικη συνταγή.

ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ

ΥΛΙΚΑ

1/2 ΚΙΛΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ (ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΜΑΣ) ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΧΟΝΔΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ

1 ΠΟΤΗΡΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΜΙΣΕΣ ΡΟΔΕΛΛΕΣ

1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ

1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ

2 ΦΡΕΣΚΕΣ ΤΟΜΑΤΕΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ

1/2 ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΕΡΑΤΟ ΚΑΥΤΕΡΗ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΑΛΑΤΙ- ΠΙΠΕΡΙ

ΖΑΧΑΡΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο,να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τα λουκάνικα να πάρουν χρώμα απο όλες τις πλευρές, ανακατεύοντας συνέχεια, κατόπιν προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε μικρούς  κύβους την πιπεριά κέρατο  και μετά ρίχνουμε και τα κρεμμύδια. Αφού σωταριστούν όλα και πάρουν χρώμα, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.Επειτα προσθέτουμε τις φρέσκιες τομάτες αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και την ζάχαρη(λίγη).Το  αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά και αφού <<πιεί>> την μισή σάλτσα σβήνουμε και σερβίρουμε.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ

 

http://bit.ly/1qvhKVV

Δείτε επίσης τα εξής:

Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα... Η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα είναι ένα παράδειγμα μεσογειακής διατροφής. Πολλές από τις διατροφικές συνήθειες της χώρας προέρχονται από τις επιταγές...
Πρασοτηγανιά με Σαγανάκι του Γιώργου Τσελεμεντέ... Καλημέρα φίλες και φίλοι σήμερα θα φτιάξουμε Πρασοτηγανιά με Σαγανάκι  μια διαφορετική γευστική άποψη. Η συγκεκριμένη ειναι εύκολη και γρήγορη .....