Σύγκλινο Μάνης και πέννες με άρωμα Βασιλικού

Το πιάτο της Ημέρας: Σύγκλινο Μάνης και πέννες με άρωμα Βασιλικού, συνοδευόμενο με λευκό κρασί (MOI JE M’EN FOUS!) από τον Σεφ Δημήτρη Πλουμιστό.

Φίλες και φίλοι, καλημέρα σήμερα  θα σας  ταξιδέψω σε ένα μέρος που είναι χτισμένα  Πέτρινα πυργόσπιτα, και έχει άγρια τοπία, ψηλές και απότομες βουνοκορφές, αλλά και εκπληκτικές παραλίες στοιχεία  από την Μεσσηνιακή Μάνη όπως όλοι καταλάβατε. Εκεί ένα από τα τοπικά παραδοσιακά τους πιάτα είναι «Σύγκλινο Μάνης και πέννες με άρωμα Βασιλικού». Ένα πιάτο που σίγουρα θα πρέπει να το συνοδεύσουμε με λευκό κρασί (MOI JE M’EN FOUS!) της οινοποιίας ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ.

Για πάμε να δούμε όμως τα υλικά και το πως θα φτιάξουμε αυτό το φανταστικό πιάτο.

500gr Πέννες
1 Συσκευασία σύγκλίνο 300-350γρ
300γρ Κρέμα γάλακτος
2 κσ πέστο βασιλικού
70γρ Ελαιόλαδο
Γραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση
Βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό τις σουρώνουμε τις λαδώνουμε και τις κρατάμε στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σύγκλινο ψιλοκομμένο, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το πέστο τα αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε και το τυρί.
to-piato-tis-hmeras-syglino-manis-me-penes-kai-aroma-vasilikoy-synodeyomeno-me-leyko-moi-je-men-fous
Απολαύστε το φαγητό σας με το κρασί (MOI JE M’EN FOUS!) της οινοποιίας ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ ένα κρασί που θα εντυπωσιάσει τα μάτια σας από την καθαρότητα και τη δύναμη του χρώματος, το ροδάκινο, ο λεμονανθός, το πορτοκάλι, το γιασεμί και το γκρέιπφρουτ, «ξεσηκώνουν» με τις ευωδιές τους τη μύτη, ενώ ο ουρανίσκος απολαμβάνει μια πολυδιάστατη και αξέχαστη γεύση..

http://domainemessenicolas.gr/

Το (MOI JE M’EN FOUS!) της οινοποιίας ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ το Σερβίρουμε στους 10-12c

Δημήτρης Πλουμιστός μέλος της Λέσχης Αρχιμάγειρων Chef’s Club of Greece

http://bit.ly/1ShO04K

Δείτε επίσης τα εξής:

Μπριζολάκια Χοιρινά με καραμελωμένα κρεμμύδια από... Υλικα 6-8 μεριδες Μπριζολάκια λαιμού χωρίς κόκκαλο 3 κρεμμύδια μεγάλα Αλάτι πιπέρι Ρίγανη Λάδι Ζάχαρη 80γρ Πιτούλες μικρές Εκτέλεση Παί...
Αρακάς Λαδερός με ντομάτα του Γιώργου Τσελεμεντέ... Αρακάς Λαδερός με ντομάτα του Γιώργου Τσελεμεντέ. ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μας, προσθέτουμε τη...