ΤΗΓΑΝΙΑ ΧΟΙΡΙΝΗ ΡΙΓΑΝΑΤΗ συνοδευόμενη από το κρασί «ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΩΡΙΑ»

ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΩΡΙΑ

Το πιάτο της ημέρας: «ΤΗΓΑΝΙΑ ΧΟΙΡΙΝΗ ΡΙΓΑΝΑΤΗ» συνοδευόμενη από το κρασί ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΩΡΙΑ.

Αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες καλημέρα σας, είμαι ο Δημήτρης Πλουμιστός, ο Chef του greekaffair.gr και σήμερα θα φτιάξουμε χοιρινή τηγανιά.
Πρόκειται για μια γρήγορη,εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή! Είτε σαν κλασσικός μεζές, είτε σαν κυρίως πιάτο. Όπως και να την φτιάξετε, η γεύση της είναι πραγματικά μοναδική!

Πάμε να δούμε την συνταγή μας.

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό χοιρινή τηγανιά κομμένη σε μπουκίτσες (Σπάλα ή Λαιμό)
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • 1 ποτ. κρασ. κρασί λευκό
  • ¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κοφτή κ.σ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Σωτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.
  2. Σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε μερικά λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 1 ½ φλιτζάνι καυτό νερό. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να μείνει στο τηγάνι το κρέας με το λάδι του.
  4. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ρίγανη και λεμόνι για να πάρουν μία βράση.
  5. Σερβίρουμε την τηγανιά με πατάτες κομμένες σε ροδέλες.
  6. Σερβίρεται και σκέτη.
to-piato-tis-hmeras-kreatosoypa-synodeyomeno-me-krasi-roze-apo-dyo-xoria-apo-ton-sef-dimitri-ploymisto-greekaffair.gr
Σας προτείνω να συνοδεύσετε το φαγητό σας με ένα κρασί της οινοποιίας ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ «ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΩΡΙΑ» Ροζέ Ημίξηρος.
Το χρώμα του λαμπερό, φέρνει στο μυαλό πέταλα τριαντάφυλλου, οι ευωδιές του νοσταλγικές, μεθυστικές. Ένα κρασί που φέρνει στο νου αγαπημένες μνήμες και τρυφερές στιγμές.
Σερβίρουμε στους 6-8 °C.
Δημήτρης Πλουμιστός
Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
Chef’s Club of Greece

clipart-eyes-blue-eyes-png-kKCxj4-clipart  Το Διαβάσανε… 273

http://bit.ly/1YgFuaw

Δείτε επίσης τα εξής:

Συνταγή: Χοιρινό σε χυλό Μπύρας του Γιώργου Τσελεμ... Καλημέρα  σήμερα σας προτείνω να μαγειρέψετε μια συνταγή πολύ μεθυστική σε γεύσεις .Χοιρινό σε χυλό Μπύρας  μια εύκολη συνταγή  και πολύ χορταστική αν...
Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια με στέβια... Το γλυκό της εβδομάδας: Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια με στέβια από τον Σεφ Δημήτρη Πλουμιστό. Φέτος, o Άγιος Βασίλης, με το χριστουγεννιάτικο έλατο ...