Το πιάτο της Ημέρας: Χοιρινό καρέ με αρωματικά και σάλτσα

Το πιάτο της Ημέρας: Χοιρινό καρέ με αρωματικά και σάλτσα, με άρωμα Ελλάδας συνοδευόμενο με Πολίχνης οίνος Ερυθρός από τον Σεφ Πλουμιστό Δημήτρη.

Καλημέρα σας αγαπημένοι μου φίλοι είμαι ο Δημήτρης Πλουμιστός, o chef του greekaffair.gr και σήμερα θα σας παρουσιάζω μια συνταγή με αρώματα Ελλάδας.
Πολύ σημαντικό να δουλεύουμε με τα δικά μας προϊόντα που είναι τόσα πολλά και μπορούμε να δουλέψουμε πάρα πολύ στην γαστρονομία.
Χοιρινό καρέ με αρωματικά και σάλτσα με άρωμα Ελλάδας.
Όλα  αυτά βέβαια προτείνω να συνοδεύουμε πάντα με ένα πολύ κάλο κρασί που να διαθέτει στιβαρό άρωμα, και ένα τέτοιο κρασί είναι το (ΠΟΛΙΧΝΗΣ ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ) Ένα κρασί με «χειμωνιάτικη» διάθεση από την οινοποιία Καραμήτρου.

Πάμε να δούμε την συνταγή μας.

Υλικά
1 Καρέ Χοίρινο με κόκκαλο
Αλάτι
Πιπέρι
2κσ Ρίγανη
1κσ Θυμάρι
1κσ Δεντρολίβανο
Βασιλικό φρεσκο η αποξηραμένο
Σκόρδο
Κρασί κόκκινο
Ελαιόλαδο
Πατάτες

Για την σάλτσα
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Πράσινη πιπεριά
1 Κίτρινη πιπεριά
1 Κόκκινη πιπεριά
Ελιές ροδέλες
150γρ φέτα
2 ντομάτες
Κρασί κόκκινο
Δυόσμος
Χυμό από 3 πορτοκάλια
1κσ μέλι

Εκτέλεση
Παίρνουμε το καρέ το πλένουμε και με ένα χαρτί το στεγνώνουμε.
Κάνουμε τομές στο κρέας και τοποθετούμε λίγο σκόρδο ανάμεσα στις τομές.
Το αλείφουμε με λάδι αλατοπιπερωνουμε και στην συνέχεια ανακατεύουμε τα αρωματικά μας και πασπαλίζουμε το κρέας μας να καλυφθεί.
Τοποθετούμε το κρέας μας σε ένα ταψί ρίχνουμε λίγο κρασί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 2 ώρες
Σε τακτά χρονικά διαστήματα βρέχουμε το κρέας μας με το χυμό πορτοκάλι και το μέλι που τα έχουμε ανακατέψει.
Στην μια ώρα ρίχνουμε τις πατάτες τις αλατοπιπερωνουμε και τις ψήνουμε και αυτές.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι τις πιπεριές σβήνουμε με κρασί μόλις εξατμισθεί ρίχνουμε και τις ντομάτες προσθέτουμε το ζωμό που έχει βγάλει το κρέας συμπληρώνουμε λίγο νερό αφήνουμε να βράσει 5-10 λεπτά και τελευταία ρίχνουμε τις ελιές τις οποίες έχουμε ξεβγάλει σε νερό γιατί είναι αλμύρες και τελευταία ρίχνουμε το δυόσμο και την φέτα.Δοκιμάζουμε αν θέλει αλάτι και αποσύρουμε από την φωτιά.
Όταν ετοιμαστεί το κρέας το σκεπάζουμε και αφήνουμε λίγο να κρυώσει για να το κόψουμε.

To-piato-tis-hmeras-xoxlioi-kokkinistoi-apo-tin-kriti-synodeyomeno-me-ena-potiraki-polixni-erytros-apo-ton-sef-dimitri-polymisto

Το  Χοιρινό καρέ με αρωματικά και σάλτσα με άρωμα Ελλάδας θα το συνοδεύσουμε στο τραπέζι μας με ένα ερυθρό οίνο τον (ΠΟΛΙΧΝΗΣ ) από την οινοποιία Καραμήτρου. Ένα κρασί με «χειμωνιάτικη» διάθεση. Το βαθύ ιώδες πυκνό χρώμα του σε προδιαθέτει για νύχτες μπροστά στο τζάκι. Το βύσσινο και η μαρμελάδα από ώριμα φρούτα μαζί με τον καπνό και το ψητό κάστανο που χαρίζει η παλαίωση, ολοκληρώνουν την ιεροτελεστία της γευστικής του απόλαυσης.

Το Πολίχνης ερυθρό   το σερβίρουμε  αφού το έχουμε Ανοίξει  15 λεπτά πριν το σερβίρισμα για να αναδειχθούν τα αρώματα του και σερβίρουμε στους 16-18°C.
Δημήτρης Πλουμιστός
Μελος της Λεσχης Αρχιμαγειρων Ελλαδος Chef`s Club of Greece

 

http://bit.ly/1VjQabb

Δείτε επίσης τα εξής:

Μοσχαράκι βραστό του Γιώργου Τσελεμεντέ... Μοσχαράκι βραστό του Γιώργου Τσελεμεντέ ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρέας και τα λαχανικά μας και σε χαμηλή φωτιά το αφήνουμ...
Παπαρδέλες με ψαρονέφρι σπανάκι και ανθότυρο... Παπαρδέλες με ψαρονέφρι σπανάκι και ανθότυρο. Υλικά 1 Ψαρονέφρι Παπαρδέλες 1 Κρεμμύδι Κρασι Αλάτι-Πιπέρι Ελαιόλαδο Σπανάκι Ανθότυρο Εκτέ...