Χοιρινό λεμονάτο από τον chef Γιώργο Τσελεμεντέ

Δυο Φεγγάρια

Το πιάτο της Ημέρας: Χοιρινό λεμονάτο από τον chef Γιώργο Τσελεμεντέ συνοδευόμενο με κρασί «Δυο Φεγγάρια».

Καλή σας ημέρα φίλοι μου είμαι ο Γιώργος Τσελεμεντές ο chef του greek affair και σήμερα σας προτείνω ένα χειμωνιάτικο πιάτο.

ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ

 ΥΛΙΚΑ

1 ΚΙΛΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΠΟΥΤΙ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΜΕΤΡΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ

2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΞΕΡΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ

ΧΥΜΟΣ ΑΠΟ 4-5 ΛΕΜΟΝΙΑ

ΗΛΙΕΛΑΙΟ

ΑΛΑΤΙ – ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα ηλιέλαιο και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να πάρει χρώμα ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε το χοιρινό το αφήνουμε να ροδίσει και να βγάλει όλα τα υγρά του και κατόπιν προσθέτουμε περίπου 2 λίτρα νερό. Το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά και όταν είναι σχεδόν έτοιμο αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε  το λεμόνι. Αφήνουμε να βράσει και να δέσει η σάλτσα του, εάν είναι αραιή σε ένα μπολάκι βάζουμε λίγο κρύο νερό προσθέτουμε λίγο κόρν φλάουρ να διαλυθεί και το ρίχνουμε στο φαγητό μας ανκατεύοντας ελαφρά μέχρι να πάρει μια βράσει και να δέσει η σάλτσα μας.  Σερβίρουμε με ρύζι κατά προτίμηση.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Εάν θέλουμε και μας αρέσει μπορούμε να σβήσουμε το κρέας μας με 1/2 λίτρο λευκό κρασί όταν έχει ροδίσει το κρέας μας, και αφού βράσει και μείνει το μισό να συμπληρώσουμε το νερό.

sofrito-greekaffair.gr

Προτείνουμε  

Το  «χοιρινό λεμονάτο» σας το προτείνω να το συνοδεύσετε με ένα εξαιρετικό λευκό κρασί «ΔΥΟ ΦΕΓΓΑΡΙΑ»  όπου το χρώμα του είναι σε τόνους χρυσού ολόγιομου φεγγαριού, οι νότες μελιάς και τα αρώματα των κίτρινων φρούτων και των λεμονανθών, σας ξεναγούν στη μαγεία μιας νύχτας με Πανσέληνο.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ

http://bit.ly/1RGNCAA

Δείτε επίσης τα εξής:

Κοτόπουλο με Μπάμιες και κρασί ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ «ΔΥΟ ΦΕΓ... Το πιάτο της ημέρας: Κοτόπουλο με Μπάμιες και κρασί ΔΥΟ ΦΕΓΓΑΡΙΑ από το Chef Δημήτρη Πλουμιστό. Καλημέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε αγαπημένοι μου φ...
Τούρτα ζυμαρικών με κιμά Τούρτα ζυμαρικών με κιμά του Γιώργο Τσελεμεντέ ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Βράζουμε τα ζυμαρικά μας τα σουρώνουμε και μετά τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα πρ...