Κολοκυθόπιτα Παραδοσιακή συνοδευόμενη με κρασί «MOI, JE M’EN FOUS!»

MOI, JE M'EN FOUS

Το πιάτο της Ημέρας: Κολοκυθόπιτα Παραδοσιακή συνοδευόμενη με κρασί «MOI, JE M’EN FOUS!» ΛΕΥΚΟ του Καραμήτρου.

Γλυκιά, γευστικότατη και μυρωδάτη πίτα, που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα, και που θα ικανοποιήσει τους χορτοφάγους και όχι μόνο.

Υλικά

Για τη γέμιση
1 και 1/2 κιλό κολοκύθι γλυκό
1/2 φλιτζάνι ρύζι γλασέ

λίγη ζάχαρη
κανέλλα
άνηθος

κρεμμυδόφυλλα
μαϊντανός
δυόσμος
πορτοκαλόφλουδα ξερή τριμμένη 

Για το φύλλο
αλεύρι όσο πάρει (περίπου ένα κιλό)
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι νερό
αλάτι
Λίγο ούζο (προαιρετικά)

Παρασκευή
«Ξύνουμε το γλυκοκολόκυθο με το κουτάλι.
Αν έχει πολλά νερά το στραγγίζουμε και το στύβουμε.
Βάνουμε το ρύζι, τη ζάχαρη και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα στη λεκανίτσα και ετοιμάζουμε τη ζύμη.
Δηλαδή: Ανακατεύουμε σε λεκανίτσα το λάδι, το νερό και το αλάτι.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέτριο προς σκληρό.
Ανοίγουμε δύο φύλλα όσο χοντρά τα θέλουμε. (Παλιά βάζανε λιγότερο λάδι και το φύλλο δεν «έτριβε» όπως μ’ αυτή τη νεότερη συνταγή)
Στρώνουμε το πρώτο φύλλο σε λαδωμένο ταψί και απλώνουμε πάνω τη γέμιση να έχει το ίδιο πάχος παντού.
Βάνουμε και το άλλο φύλλο από πάνω, σκεπάζουμε καλά και κόβουμε τις άκρες.
Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και την αλείφουμε με κουρκούτι (σε μπωλάκι ανακατεύουμε αλεύρι νερό και λάδι να γίνει σαν χυλός).
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μια ώρα περίπου.

»to-piato-tis-hmeras-syglino-manis-me-penes-kai-aroma-vasilikoy-synodeyomeno-me-leyko-moi-je-men-fous

Και φυσικά το κρασί από το τραπέζι μας δεν μπορεί να απουσιάζει για αυτό και εμείς σας προτείνουμε να ανοίξετε ένα μπουκάλι  «MOI, JE M’EN FOUS!» ΛΕΥΚΟ κρασί εκεί όπου τα  μάτια εντυπωσιάζονται από την καθαρότητα και τη δύναμη του χρώματος, το ροδάκινο, ο λεμονανθός, το πορτοκάλι, το γιασεμί και το γκρέιπφρουτ, «ξεσηκώνουν» με τις ευωδιές τους τη μύτη, ενώ ο ουρανίσκος απολαμβάνει μια πολυδιάστατη και αξέχαστη γεύση.

 

clipart-eyes-blue-eyes-png-kKCxj4-clipart  Το Διαβάσανε… 99

http://bit.ly/1YgFnfk

Δείτε επίσης τα εξής:

ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ από τον Γιώργο Τσελεμεντέ... Το πιάτο της Ημέρας: ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ από τον Γιώργο Τσελεμεντέ συνοδευόμενη με κρασί "Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ". ΥΛΙΚΑ 6­-7 ΜΕΤΡΙΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ 1/...
Κρεατόσουπα συνοδευόμενο με κρασί ροζέ «Από δυο Χω... Το πιάτο της Ημέρας: Κρεατόσουπα συνοδευόμενο με κρασί ροζέ "Από δυο Χωριά" από τον Σεφ Δημήτρη Πλουμιστό. Καλημέρα φίλες και φίλοι μου και καλή εβδο...