Τούρτα τυριών με ντάκο: Από τον Σεφ Δημήτρη Πλουμιστό

ΥΛΙΚΑ
1 Ντακο
100γρ ανθότυρο
50 γρ φέτα
50γρ κρέμα γάλακτος
20 γρ γιαούρτι
Πιπέρι
Δυόσμο
Ρίγανη
2 Ντομάτες

Μαρμελάδα
250 γρ ντομάτα ψιλοκομμένη
140 γρ ζάχαρη
Βασιλικό φρέσκο
Χυμό από ένα λεμονί

Εκτέλεση
Πλένουμε την ντομάτα την πλένουμε και την κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Την βάζουμε σε αντικολλητικο τηγάνι αφήνουμε να βγάλει τα υγρά της προσθέτουμε το βασιλικό και την ζάχαρη ανακατεύουμε και αφήνουμε για 15 λεπτά να βράσει και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε αλλά 5 λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά.
Στο μίξερ βάζουμε το ανθότυρο την φέτα την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι και τα χτυπάμε 5 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε το πιπέρι και το δυόσμο.
Όταν ενωθούν τα υλικά τα βάζουμε στο ψυγείο.
Παίρνουμε τις ντομάτες τις πλένουμε και τις τρίβουμε στον τρίφτη.
Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι ρίγανη και εκεί βουτάμε το ντακο να μαλακώσει ελαφρός όχι πολύ.
Το μεταφέρουμε σε πιάτο βάζουμε από πάνω το μείγμα τυριών που έχουμε βάλει στο ψυγείο και μετά απλώνουμε την μαρμελάδα ντομάτας.

Πλουμιστος Δημητρης

Μελος της Λεσχης Αρχιμαγειρων Ελλαδος Chef Club

http://bit.ly/1V0b6DO

Δείτε επίσης τα εξής:

Μελιτζάνες λαδερές με ντομάτες του Γιώργου Τσελεμε... Μελιτζάνες λαδερές με ντομάτες του Γιώργου Τσελεμεντέ ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μας, κα...
Αρακάς με Μοσχαράκι του Γιώργου Τσελεμεντέ... Αρακάς με Μοσχαράκι του Γιώργου Τσελεμεντέ. ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Περνάμε το κομμάτια του κρέατος από το αλεύρι  και σε μια κατσαρόλα που έχουμε ζεστά...