Xοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα μουστάρδας από τον chef Γιώργο Τσελεμεντέ

Το πιάτο της Ημέρας :Xοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα μουστάρδας από τον chef Γιώργο Τσελεμεντέ.

Αγαπητοί φίλοι μου καλή σας ημέρα είμαι ο Γιώργος Τσελεμεντές chef του greek affair και για σήμερα σας προτείνω ένα πιάτο με χοιρινό.

ΧΟΙΡΙΝΑ ΜΠΡΙΖΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

ΥΛΙΚΑ

750 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΑΙΜΟ ΧΩΡΙΣ ΚΟΚΚΑΛΟ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΛΕΠΤΕΣ ΦΕΤΕΣ

ΑΛΑΤΙ – ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΣΙΝΑΠΙ (1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ )

ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΑΠΑΛΗ (2-3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ)

ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ (1-2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ )

ΗΛΙΕΛΑΙΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι με λίγο ηλιέλαιο και το σοτάρουμε ελαφρά. Μετά ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει το μισό. Προσθέτουμε και τις 2 μουστάρδες μας και ξαναβράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Εάν η σάλτσα μας είναι πολύ πηχτή συμπληρώνουμε λίγο κρασί ακόμα. Βάζουμε σε δυνατή φωτιά ένα αντικολητικό τηγάνι και περνάμε τα μπριζολάκια μας γυρνώντας τα 2-3 φορές ώστε να ψηθούν και να πάρουν χρώμα και απο τις δύο πλευρές. Κατόπιν ρίχνουμε τα μπριζολάκια μέσα στην κατσαρόλα με την σάλτσα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και σερβίρουμε.Συνοδεύονται με πατατες τηγανητές ή τσιπς.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ

Μπορούμε να παρασκευάσουμε το ίδιο φαγητό με χοιρινό ψαρονέφρι αλλά θα χρειαστεί λιγότερο ψήσιμο για να μην μας στεγνώσει. Επίσης το πόσο δυνατή θέλουμε την γεύση της μουστάδας το καθορίζουμε εμείς μειώνοντας ή αυξάνοντας την ποσότητα της.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ

http://bit.ly/1YgF4Rw

Δείτε επίσης τα εξής:

Κρέμα κόρν φλάουρ του Γιώργου Τσελεμεντέ... Η κρέμα βανίλιας ή κρέμα κόρν φλάουρ είναι ό,τι πιο νόστιμο μπορείτε να φάτε αν θέλετε γρήγορα ένα γλυκό. ΥΛΙΚΑ 4 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΤΣΑΓΙΟΥ ΓΑΛΑ 1 ΦΛΙ...
Λαχανικά Γκρατινέ του Γιώργου Τσελεμεντέ... Λαχανικά Γκρατινέ του Γιώργου Τσελεμεντέ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Βάζουμε σε ένα τηγάνι ή μια κατσαρόλα το ρύζι με κρύο νερό το σκεπάζουμε και το βάζουμε να...