Χάμπουργκερ σκεπαστό σε φύλλο από τον δημιουργό και Σεφ Δημήτρη Πλουμιστό

ΧΑΜΠΟΥΡΓΚΕΡ ΣΚΕΠΑΣΤΟ

ΥΛΙΚΑ
700gr μοσχαρίσιο κιμά
300gr χοιρινό κιμά
2 μεγάλα κρεμμύδια
Λάδι 80γρ
Φρυγανιά τριμμένη 150γρ
2κσ μουστάρδα
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Πάπρικα
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 αυγά
2 ντομάτες σε ροδέλες
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
Φέτες γκούντα

Για την ζύμη
1 Κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
350ml νερό χλιαρό
50ml γάλα χλιαρό
80γρ ηλιέλαιο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1κγ Αλάτι
1κσ Ζάχαρη

Εκτέλεση
Παίρνουμε το κιμά ρίχνουμε ολα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά. Όταν ζυμωθεί το βάζουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει και να πάρει τα αρώματα από τα υλικά
Στη συνέχεια βάζουμε σε μια λεκάνη η στο μίξερ το χλιαρό νερό και διαλύουμε την μαγιά.
Προσθέτουμε το αλεύρι το λάδι το γάλα και ζυμώνουμε.
Οταν ενωθουν καλα ριχουμε το αλατι και την ζαχαρη και ζυμωνουμε παλι.
Η ζυμη να ειναι μαλακη και να μην κολλαει στο χερι.
Ριχνουμε λιγο αλευρακι στη λεκανη βαζουμε και λιγο λαδι πανω στην ζυμη και την αφηνουμε σκεπασμενη σε ζεστο μερος να ανεβει.
Παιρνουμε το κιμα και φτιαχνουμε μπιφτεκια 200γρ περιπου και τα ψηνουμε σε τηγανι αντικολλητικο με γραμμες η στο γκριλ του φουρνου.
Οταν ψηθουν κοβουμε ντοματες ροδελες κρεμμυδι τυρι γκουντα σε φετες και τοποθετουμε πανω στα μπιφτεκια.
Παιρνουμε τη ζυμη που εχει ανεβει την δουλευουμε παλι και κανουμε μπαλλακια 100-120 γρ.
Πασπαλιζουμε με λιγο αλευρι το παγκο και ανοιγουμε φυλλο στρογγυλο οχι πολυ ψιλο.
Βαζουμε τα χαμπουργκερ στη ζυμη και διπλωνουμε στις ακρες βρεχουμε με λιγο νερο να κολλησει η ζυμη.
Τα τηγανίζουμε σε λίγο λάδι σε σιγανή φωτιά από όλες τις πλευρές η το ψήνουμε στους 180 σε προθερμασμενο φούρνο για 25-30 λεπτά
Στη συνέχεια βάζουμε σε μια λεκάνη η στο μίξερ το χλιαρό νερό και διαλύουμε την μαγιά.
Προσθέτουμε το αλεύρι το λάδι το γάλα και ζυμώνουμε.
Όταν ενωθούν καλά ρίχνουμε το αλάτι και την ζάχαρη και ζυμώνουμε παλι.
Η ζύμη να είναι μαλακή και να μην κολλάει στο χέρι.
Ρίχνουμε λίγο αλευρακι στη λεκάνη βάζουμε και λίγο λάδι πάνω στην ζύμη και την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να ανέβει.
Παίρνουμε το κιμά και φτιάχνουμε μπιφτέκια 200γρ περίπου και τα ψήνουμε σε τηγάνι αντικολλητικο με γραμμές η στο γκριλ του φούρνου.
Οταν ψηθούν κόβουμε ντομάτες ροδέλες κρεμμύδι τυρί γκούντα σε φέτες και τοποθετούμε πάνω στα μπιφτέκια.
Παίρνουμε τη ζύμη που έχει ανέβει την δουλεύουμε παλι και κάνουμε μπαλάκια 100-120 γρ.
Πασπαλιζουμε με λιγο αλευρι το παγκο και ανοιγουμε φυλλο στρογγυλο οχι πολυ ψιλο.
Βαζουμε τα χαμπουργκερ στη ζυμη και διπλωνουμε στις ακρες βρεχουμε με λιγο νερο να κολλησει η ζυμη.
Τα τηγανίζουμε σε λίγο λάδι σε σιγανή φωτιά από όλες τις πλευρές η το ψήνουμε στους 180 σε προθερμασμενο φούρνο για 25-30 λεπτά
ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μελος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος Chef Club

http://bit.ly/1quVhbC

Δείτε επίσης τα εξής:

To πιάτο της Ημέρας: ΡΙΖΟΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ... To πιάτο της Ημέρας: ΡΙΖΟΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ συνοδευόμενο με ρόζε κρασί "Moi, Je M'en Fous!" από τον Chef Δημήτρη Πλουμιστό. Aγαπημένοι μου φίλοι καλημέρα!...
ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ: Tο πιάτο της Ημέρας του Chef Γιώρ... Αγαπητοί φίλοι καλή σας ημέρα είμαι ο Γιώργος Τσελεμεντές ο chef του greek affair και για σήμερα έχουμε ένα εξαιρετικό φαγητό.   ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ...