ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΑΙΜΟ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΑΙΜΟ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΑΙΜΟ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ: Tο πιάτο της Ημέρας του Chef Γιώργο Τσελεμεντέ.

Αγαπητοί φίλοι καλή σας ημέρα είμαι ο Γιώργος Τσελεμεντές, ο chef του greek affair και για σήμερα έχουμε ένα εξαιρετικό φαγητό.

ΧΟΙΡΙΝΟ ΡΟΛΛΟ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ

ΥΛΙΚΑ

1 ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΑΙΜΟ ΧΩΡΙΣ ΚΟΚΚΑΛΟ

2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΗΛΙΕΛΑΙΟ

ΑΛΑΤΙ- ΠΙΠΕΡΙ

ΡΙΓΑΝΗ

ΘΥΜΑΡΙ

ΧΥΜΟ ΑΠΟ 2 ΛΕΜΟΝΙΑ

ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ

ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΡΟΛΛΟ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε το χοιρινό λαιμό τον βάζουμε σε ένα ταψί , τον αλείφουμε με το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και μετά με το σκόρδο γύρω γύρω. Αλατοπιπερώνουμε και μετά προσθέτουμε την ρίγανη και το θυμάρι φροντίζοντας να πάει παντού. Παίρνουμε μια λαδόκολλα και τυλίγουμε το λαιμό κλείνοντας τον καλά, κατόπιν κάνουμε το ίδιο με αλουμινόχαρτο. Ρίχνουμε στο ταψί λευκό κρασί και νερό μέχρι την μέση και το βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2,5 – 3 ώρες. Εάν δούμε όταν το ανοίξουμε απο το αλουμινόχαρτο και την λαδόκολλα ότι δεν έχει πάρει χρώμα μπορούμε να το αφήσουμε για 10 -15 λεπτά, μέσα στο φούρνο ώσπου να πάρει χρώμα. Αφαιρούμε το λαιμό απο το ταψί μας τον βάζουμε σε μια πιατέλα, και τα υγρά που έχει η λαμαρίνα μας τα περνάμε απο μια σίτα μέσα σε ένα κατσαρολάκι, και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο κρασί νερό και αλατοπίπερο. Το βάζουμε στην φωτιά και το αφήνουμε να πάρει μια βράση, συγχρόνως διαλύουμε λίγο κόρν φλάουρ σε κρύο νερό μέσα σε ένα μπόλ και το ρίχνουμε στην σάλτσα μας που βράζει ανκατεύοντας με ένα σύρμα συνεχώς όσπου να δέσει  η σάλτσα μας. Όταν κρυώσει ο χοιρινός λαιμός τον κόβουμε σε ψιλές φέτες και τον σερβίρουμε με την σάλτσα απο επάνω. Μπορούμε να τον γαρνίρουμε με ρύζι ή πατάτες φούρνου.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ

 

http://bit.ly/1qvhAxJ

Δείτε επίσης τα εξής:

Μελιτζάνα Γεμιστή με Λαχανικά : Δια χειρός Γιώργου... Παρασκευή σήμερα και μαγειρεύουμε Μελιτζάνα Γεμιστή με Λαχανικά   ΥΛΙΚΑ: 2 ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ 2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟ...
Μοσχαράκι βραστό του Γιώργου Τσελεμεντέ... Μοσχαράκι βραστό του Γιώργου Τσελεμεντέ ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρέας και τα λαχανικά μας και σε χαμηλή φωτιά το αφήνουμ...