Μυδοκεφτέδες. Δια χειρός Γιώργου Τσελεμεντέ.

ΥΛΙΚΑ: 500 γραμμάρια αλεύρι , 125 γραμμάρια ελαιόλαδο , 500 γραμμάρια μύδια , 125 γραμμάρια κρεμύδι . 2 κρεμμυδάκια φρέσκα , 250 γραμμάρια γάλα , 2-4 αυγά , 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν παουντερ, 1/2 μάτσο άνιθο , λίγο νερό , αλάτι , πιππέρι , λαδιγιά τηγάνισμα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Παίρνουμε τα μύδια τα πλένουμε καλά και τους αφαιρούμε τυχόν τρίχες που έχουν μέσα, ψιλοκόβουμε τον άνιθο τρίβουμε το κρεμμύδι και αλέθουμε τα κρεμμύδια τα φρέσκα. Παίρνουμε και κρατάμε στην άκρη τα μύδια το μπέικιν και το αλεύρι. Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν μέχρι να γίνουν μια ζύμη μαλακή και λίγο σφικτή(για αυτό λέμε στη συνταγή λίγο νερό βάζουμε όσο χρειάζεται). Αφήνουμε να ξεκουραστεί το μείγμα για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τα μύδια  και ανακατεύουμε ελαφρά. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι για να ζεσταθεί, και με ένα κουτάλι <<κόβουμε>> τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε. Σερβίρονται ζεστοί και κρύοι.

greekaffair.6gr

http://bit.ly/1quYIPj

Δείτε επίσης τα εξής:

ART CAFE – BAR «ΙΧΝΟΣ»: Καλαίσθητο και ατμοσ... ART CAFE - BAR "ΙΧΝΟΣ": Ένα νέο καθημερινό μουσικό στέκι μας υποδέχεται στην καρδιά του «Πειραιά» με την υπογραφή της Λένας Αλκαίου και της Αθηνάς Τσα...
Χοχλίοι κοκκινιστοί από την Κρήτη!... Το πιάτο της Ημέρας: Χοχλίοι κοκκινιστοί από την Κρήτη! Συνοδευόμενο με ένα ποτηράκι "Πολίχνης Ερυθρός" από τον Σεφ Δημήτρη Πλουμιστό. Καλημέρα φίλες...