Η ψυχή του ελληνικού καλοκαιριού βρίσκεται σε ένα ποτήρι κρασί

Η ψυχή του ελληνικού καλοκαιριού βρίσκεται σε ένα ποτήρι κρασί με θέα το Αιγαίο. Τα αρώματα του ελληνικού καλοκαιριού κρύβονται στις λευκές ποικιλίες που ευδοκιμούν στην ελληνική γη και μετουσιώνονται σε κρασί.

Αγνά ελληνικά προϊόντα μετουσιώνονται σε κρασί, προσδίδοντάς του όλα τα χαρίσματα με τα οποία τα έχει προικίσει η ελληνική γη: Τα φρούτα και τα βότανα στα αρώματα της Μαλαγουζιάς, ο φρέσκος χαρακτήρας του σπάνιου Ασύρτικου, το ξενόφερτο Chardonnay που αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά της ελληνικής γης που το φιλοξενεί.

Καλοκαίρι και λευκό κρασί συμπληρώνουν το ένα το άλλο, όπως ο ελληνικός ήλιος την ελληνική θάλασσα, και σας προσκαλούν να τα δοκιμάσετε. Ανακαλύψτε λοιπόν μερικές από τις ποικιλίες ελληνικού κρασιού που ταιριάζουν με το καλοκαίρι σας.

ποτήρι κρασί

Μαλαγουζιά

Από τις πιο δημοφιλείς ποικιλίες στην Ελλάδα σήμερα, η Μαλαγουζιά πριν μερικές δεκαετίες αποτελούσε είδος υπό εξαφάνιση. Γέννημα της δυτικής πλευράς της Κεντρικής Ελλάδας αλλά θρέμμα πλέον κάθε γωνιάς της Ελλάδας, η Μαλαγουζιά προσκαλεί τον παραγωγό να πειραματιστεί μαζί της. Δίνει ιδιαίτερα αρωματικά κρασιά με λεμονοπράσινο χρώμα και νότες από καλοκαιρινά φρούτα όπως ροδάκινο, φυτικά στοιχεία όπως πράσινη πιπεριά και λουλούδια.

Ασύρτικο

Μια από τις πιο σημαντικές ελληνικές ποικιλίες με καταγωγή τα ηφαιστειογενή χώματα της Σαντορίνης, ξεχωρίζει για την ιδιαιτερότητά της να αντέχει σε ξηρά και θερμά κλίματα. Οξύτητα, ορυκτώδης χαρακτήρας και πυκνό σώμα είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του. Ένα από τα ελληνικά κρασιά που τυγχάνει πλέον παγκόσμιας αποδοχής.

Chardonnay

Απόδειξη ότι οι ξενόφερτες ποικιλίες μπορούν να συνυπάρξουν δημιουργικά με τις γηγενείς είναι το Chardonnay. Καλλιεργείται τις τελευταίες δεκαετίες στο ελληνικό έδαφος και απαντάται στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας και στην Κρήτη. Πλάθεται σαν το χαρακτήρα ενός παιδιού, την ανατροφή που θα του δώσει ο οινοποιός και την τροφή που θα του δώσει το χώμα.

 

http://bit.ly/29X5UPh

Δείτε επίσης τα εξής:

Συνδυασμοί οίνου – φαγητού Το ζητούμενο, συνδυάζοντας κρασί και φαγητό, είναι η γευστική ισορροπία, η δημιουργία δηλαδή ενός γευστικού συνόλου, στο οποίο τα δύο στοιχεία (κρ...
Το greekaffair.gr -Στην διαδικασία του τρύγου και ... Τρύγος... Και η όλη διαδικασία ... Τα παλιότερα χρόνια ο τρύγος είχε περισσότερο την μορφή πανηγυριού παρά μιας αγροτικής εργασίας. Και σήμερα όμως η...