Το Μουσείο Ακρόπολης στα 25 κορυφαία μουσεία του κόσμου

Το Μουσείο Ακρόπολης στα 25 κορυφαία μουσεία του κόσμου.

«Το καινούργιο κτίριο είναι τόσο εκπληκτικό όσο και οι θησαυροί που στεγάζει. Μια γυάλινη διάβαση πεζών αποκαλύπτει τα αρχαία και τις σύγχρονες εκσκαφές στο υπόγειο», γράφει για το Μουσείο Ακρόπολης στην ετήσια λίστα του με τα 25 κορυφαία μουσεία του κόσμου το κορυφαίο ταξιδιωτικό site Tripadvisor τοποθετώντας το μία θέση ψηλότερα από το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου στο οποίο ως γνωστόν βρίσκονται τα γλυπτά του Παρθενώνα.

Το Βρετανικό Μουσείο βρίσκεται ενδέκατο στη λίστα των 25 κυρίως λόγω των αρχαιοτήτων που κατέχει στη συλλογή του από διαφορετικές χώρες και πολιτισμούς.

Μεγαλοπρεπές
Την πρωτιά παίρνει το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης το οποίο παίρνει τον χαρακτηρισμό «πέρα από καταπληκτικό» με τις «απίστευτες, άψογες συλλογές από έπιπλα, έργα τέχνης, πανοπλίες, αρχιτεκτονήματα και μουσική» ενώ το ίδιο το κτίριο χαρακτηρίζεται ως «μεγαλοπρεπές». Ακολουθούν το Μουσείο Ορσέ στο Παρίσι, το Ινστιτούτο Τέχνης στο Σικάγο, το Πράδο της Μαδρίτης και το Λούβρο.

Πηγη www.ethnos.gr

http://bit.ly/1Wc84N0

Δείτε επίσης τα εξής:

Eurovision: Η Ελλάδα στέλνει τραγούδι με στίχους γ... Με στοιχεία έθνικ  στη μουσική,με λίγο ήχο  Βαλκανικό , αλλά και ποντιακό  στίχους για τους πρόσφυγες και την κρίση. Αυτή θα είναι η Ελληνική συμμετοχ...
Ιστορίες Μπονζάι για το Σημείο Μηδέν... Ιστορίες Μπονζάι για το Σημείο Μηδέν. Επετειακό λογοτεχνικό αφιέρωμα. Άνθρωπος σε πτώση Ντον ΝτεΛίλλο (μτφ. Έφη Φρυδά) Δεκαπέντε χρόνια μετά...