Παρουσίαση Βιβλίου «Ο μεγάλος σοφός» της Νεκταρίας Ζαγοριανάκου-Μακρυδήμα

Το νέο βιβλίο «Ο μεγάλος σοφός» της Νεκταρίας Ζαγοριανάκου-Μακρυδήμα παρουσιάζεται τη Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 στις 20:00 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΩΚΕΑΝΙΔΑ.

12386556_1618587155070266_659076139_n

«Ο μεγάλος σοφός»

Εγώ, ο Θεόδωρος, ένας μαθητευόμενος μοναχός, ένας υπάκουος αντιγραφέας,γέννημα της Πόλης, έφυγα κυνηγημένος απ’ τον τόπο μου λίγο πριν πέσει στα χέρια των Οθωμανών, ζωσμένος εννιά χειρόγραφα. Εννιά θησαυρούς που φύλαξα με κίνδυνο της ζωής μου.Αποχαιρέτησα βίαια την αθωότητα της νιότης μου όταν έγινα μάρτυρας ενός αποτρόπαιου φόνου. Ο Θεός με έστειλε στην Πόλη του Κρίνου, τη Φλωρεντία. Βίωσα την Αναγέννηση δίπλα σε ανθρώπους φωτισμένους κι έγινα το δεξί χέρι των Μεδίκων. Το όραμά τους το ’νιωσα και δικό μου. Δεν αποζήτησα τη δόξα,πορεύτηκα πάντα στις σκιές. Έζησα τη ζωή μου καταπώς την ήθελα. Όλα τα γεύτηκα και το κυριότερο, ερωτεύτηκα. Αγάπησα βαθιά, τα βιβλία και μία γυναίκα. Την Μπιάνκα. Μα όσο κι αν αγάπησα, πάντα έψαχνα να βρω μια γη να ανήκω. Ταξίδεψα σε πολλά μέρη. Παντού ήμουν ξένος… Μόνο ένας τόπος μ’ αγκάλιασε στοργικά σαν να ήμουν ο χαμένος γιος του. Η Πάτμος. Η ταραχώδης ζωή ενός Βυζαντινού λογίου της Αναγέννησης που γνώρισε την πραγματική ζωή μέσα από τον έρωτα..Ένα καταπληκτικό μυθιστόρημα βασισμένο σε ιστορικά γεγονότα, ένας ύμνος στον άνθρωπο και στη γνώση.

nektaria-zagorianakou

Η συγγραφέας

Η Νεκταρία Ζαγοριανάκου-Μακρυδήμα γεννήθηκε στη Σπάρτη και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιατρική στη Ρώμη, ειδικεύτηκε στην κυτταρολογία και αναγορεύτηκε διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, την πόλη όπου ζει. Εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Γνωριμία… με το Ζαγόρι» (εκδ. Εφύρα) το 2010.Το δεύτερο βιβλίο της «Τα θεριά της Μεσογείου» (εκδ. Ωκεανίδα) κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2014.

www.greekaffair.gr

http://bit.ly/1RGKpkB

Δείτε επίσης τα εξής:

Στο φως σπάνιοι θησαυροί από την Βιβλιοθήκη της Ακ... Ένα βιβλίο που… μαχαίρωσε πάνω στα νεύρα του ο Εμμανουήλ Ροΐδης, επιστολές του Ελευθέριου Βενιζέλου και του Διονυσίου Σολωμού, η πρώτη έκδοση του «Ύμν...
Μαρί Κυριακού: Νέο βιβλίο «Μάικ ο Φασολάκης –... Η Μαρί Κυριακού και ο ηθοποιός Άρης Πλασκασοβίτης, έκαναν την πρώτη τους εγγραφή στο στούντιο για το νέο βιβλίο της συγγραφέα, Μάικ ο Φασολάκης: « ΚΟΝ...