Περισυλλογή Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, USA)  παρουσιάζουν την έκθεση ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου με τίτλο «Περισυλλογή».

 

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016, στις 20:00, στην Γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι). Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 24 Μαρτίου 2016.

perisyllogi-kostantinos-papageorgioy

Οι ανθρώπινες μορφές στο έργο του Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου βρίσκονται συνειδητά προσηλωμένες σε μια εσώτερη διαλεκτική με το ίδιο το υποσυνείδητο. Αμετανόητα πιστές, πεισματικά επίμονες, αμετάκλητα δοσμένες σε μια φαινομενική σιγή. Απορρίπτουν διαρκώς καθετί περιττό, ακυρώνουν την όποια φλυαρία, αν και είναι άρρηκτα συνυφασμένες με την ακατάπαυστη ροή της καθημερινότητας. Δεν υφίσταται καμιά εξωτερική ηχώ. Ούτε μια κραυγή. Σιωπή και περισυλλογή. Εμφατικά σηματοδοτούν αξίες και πιστεύω μέσα από τη σιωπηλή τους παρουσία μια αφωνία εκκωφαντική.

 

Αποδοκιμάζουν με συνέπεια κάθε εκδοχή ενός πολύβοου, τόσο φθαρτού κόσμου.

 

 

Ο Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου γεννήθηκε στα Χανιά το 1969.

Αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας το 1994 (εργαστήρια Π. Τέτση και Χρ. Μπότσογλου). Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η «Περισυλλογή» είναι η 7η ατομική του έκθεση.

Περισσότερες πληροφορίες για τον καλλιτέχνη στο:

www.kpapageorgiou.gr

http://bit.ly/1Vf5Mfe

Δείτε επίσης τα εξής:

Οι δίδυμοι Κούροι ανοίγουν το αρχαιολογικό Μουσείο... Το Αρχαιολογικό Μουσείο Κορίνθου ανοίγει ξανά τον Ιούνιο και δύο δίδυμοι, εκθαμβωτικοί Κούροι θα παρουσιαστούν στο κοινό για πρώτη φορά. Είναι οι Κ...
Ο γλύπτης Γιαννούλης Χαλεπάς και η «Κοιμωμένη»... Ο Γιαννούλης Χαλεπάς αποτελεί μια ξεχωριστή μορφή στη νεοελληνική γλυπτική. Ο ίδιος υπήρξε γιός ισχυρών μαρμαρογλυπτών, με παραρτήματα της οικογενειακ...