Συνέντευξη – Αργυρώ Μπαρπαρίγου

Αργυρώ Μπαρπαρίγου

Συνέντευξη – Αργυρώ Μπαρπαρίγου: H πρέσβειρας της ελληνικής κουζίνας μίλησε αποκλειστικά στο greekaffair.gr και στον Κυριάκο Τσικορδάνο.

Αργυρώ να σε καλωσορίσω στο greekaffair.gr

Θα ήθελα να σε ρωτήσω από πότε θυμάσαι το εαυτό σου να πιάνεις κουτάλες – πιρούνες και  μπαχάρια και να μαγειρεύεις μέσα στην κουζίνα;

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ασχολούμαι με την κουζίνα. Από μικρό παιδί είχα πάθος με κάθε τι μαγικό που εξελισσόταν μέσα στην κουζίνας του σπιτιού μου. 

Ας πάρουμε λίγο τα πράγματα από την αρχή όμως που γεννήθηκες και που πέρασες τα πρώτα  χρόνια της εφηβείας;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Νάουσα της Πάρου, όχι μόνο τα παιδικά μου χρόνια αλλά μέχρι και πριν από μια δεκαετία ζούσα στο νησί μου. 

Αργυρώ είσαι αυτοδίδακτη  η έχεις σπουδάσει σε κάποια σχολή μαγειρικής; 

Όταν άνοιξα το πρώτο μου εστιατόριο στην Πάρο οδηγήθηκα σε αυτή την κίνηση νιώθοντας την ανάγκη να μαγειρεύω και να δίνω χαρά στον κόσμο. Έχοντας στην πλάτη μου σχεδόν μια δεκαετία στο εστιατόριο «Παπαδάκης» της Πάρου πήρα την απόφαση έναν χειμώνα να παρακολουθήσω εντατικά μαθήματα επαγγελματικής μαγειρικής στην Gordon Bleu στο Λονδίνο. 

τσικορδανος -Μπαρμπαριγου

Τι ήταν αυτό που σε γοήτευσε και σε μάγεψε τόσο πολύ στην μαγειρική ώστε να το κάνεις και επάγγελμα;

Ήρθε πολύ φυσικά αυτό στην ζωή μου ,κι είμαι πολύ τυχερή που το χόμπι μου ειναι η δουλειά μου ,γιατί όσες ώρες κι αν δουλεύω ,είναι για μένα χαρά κι ικανοποίηση. 

Ποιο ήταν το μεγαλύτερο σχολειό στην ζωή σου;

Μεγαλύτερο σχολείο από το επάγγελμα που διάλεξα δεν νομίζω ότι υπάρχει. Η εστίαση σε βοηθάει να ψυχολογείς τους ανθρώπους.

Με ποια κριτήρια ονομάζετε τα εστιατόρια σας; Συμβολίζουν κάτι οι ονομασίες;

Ναι συμβολίζουν κάτι για μένα και συνήθως κάτι πολύ σημαντικό. Ας πούμε το εστιατόριο «Παπαδάκης»  είναι το όνομα του Πατέρα μου. Την χρονιά που έφυγε από την ζωή εγώ άνοιξα τον πρώτο Παπαδάκη στην Πάρο. 

Αργυρώ, στην προσωπική σου ιστοσελίδα www.argiro.gr μπορεί να βρει κανείς δεκάδες συνταγές. Αν έπρεπε να μοιραστείς μια από αυτές μαζί μας, σε ποια θα μας παραπέμπατε και γιατί;

Όχι μόνο σε μια άλλα σε πολλές θα σας παρέπεμπα γιατί μέσα στο argiro.gr θα βρει κανείς όλα αυτά τα όμορφα που έχω δείξει τόσα χρόνια στην tv και που τόσο πολύ αγάπησε ο κόσμος. 

Εδώ και αρκετά χρόνια κάνεις τηλεόραση. Πόσο καλό η κακό πιστεύεις ότι μπορεί να σου έκανε;

Η τηλεόραση μου έκανε πολύ καλό στο να με μάθει ο κόσμος και να αγαπήσει την δουλειά μου και το άτομο μου. Κακό μου έκανε η απειρία που είχα σαν άνθρωπος να χειριστώ πολύπλοκες καταστάσεις που μου συνέβησαν κατά διαστήματα. 

Τελικά μάγειρας γεννιέσαι η γίνεσαι;

Το μικρόβιο αυτό νομίζω το έχεις από την ώρα που γεννιέσαι. Μόνο τότε γίνεσαι παθιασμένος με την μαγειρική. 

Synenteyxi-argyro-mparparigoy--h-presveira-ths-ellhnikhs-koyzinas-milhse-apokleistika-sto-greekaffair.gr-kai-ston-kyriako-tsikordano-2

Στο νέο πρόγραμμα του Αντ1 ξεκινάς ένα διαφορετικό concept. Τι ακριβός θα δούμε; 

«Της  Α τα ζυμώματα» φέτος μας ταξιδεύουν στον τόπο καταγωγής τους στην βόρεια Ελλάδα. Στην αρχή κι αργότερα σε πολλές όμορφες γωνιές της χώρας μας. Μας γνωρίζουν τα τοπικά προϊόντα του κάθε τόπου, πεντανόστιμες παραδοσιακές συνταγές κι ανθρώπους υπέροχους που θα μείνουν μέσα στην καρδιά μου. Μας σκλάβωσαν όλους με την υποδοχή την αγάπη τους κι αυτό το μοναδικό δόσιμο που νιώθεις στην ελληνική ύπαιθρο.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε και ένα βιβλίο σου με 120 αυθεντικές συνταγές με τίτλο «Αργυρώ Η  Ελλάδα μου». Μίλησε μας λίγο για το τι θα βρούμε μέσα σε αυτό το βιβλίο; ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ouranos. 

Είναι η Ελλάδα μέσα από τα δικά μου μάτια. Είναι η Γεύση της Ελλάδας για κάθε ιδιαίτερη στιγμή. 

Synenteyxi-argyro-mparparigoy--h-presveira-ths-ellhnikhs-koyzinas-milhse-apokleistika-sto-greekaffair.gr-kai-ston-kyriako-tsikordano-1

Αργυρώ, έχεις βραβευτεί και έχεις αναγνωριστεί από τους μεγαλύτερους Σεφ στο κόσμο παγκοσμίως, τόσο για την μαγειρική σου όσο και για της συνταγές σου. Ενώ με το σπαθί σου έχεις κερδίσει τον τίτλο της πρέσβειρας της ελληνικής κουζίνας, ποια είναι η γεύση που σου μένει από όλο αυτό σου το δημιούργημα;

Υπερηφάνεια που με γεμίζει χαρά και μια δύναμη που με κάνει να θέλω να δώσω σε όποιον συναντώ εκτός Ελλάδος να καταλάβει και να δοκιμάσει την μοναδική νοστιμιά της Ελληνικής κουζίνας και των Ελληνικών προϊόντων. 

Αργυρώ, αν είχες πρόταση από ομογενή επιχειρηματία για συνεργασία στην Αυστραλία στην Αμερική για ένα ακόμα μαγαζί, θα το έκανες το βήμα;

Ήδη έχω ξεκινήσει μια νέα επιχείρηση μαζί με την Alfa στην ΑΜΕΡΙΚΗ στην Washington DC. 

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σου σχεδία; Που μπορεί να σε βρει κάποιος και για να γευτεί στον ουρανίσκο του αυτές της μαγευτικές δημιουργίες σου;

Προς το παρόν με βρίσκεται στο δημιούργημα μου που φέτος κλείνει 10 εστία στην ΑΘΗΝΑ , στο εστιατόριο Παπαδάκης. Μια δεκαετία δημιουργική και γεμάτη σκληρή δουλειά. 

Σε ευχαριστώ πολύ και σου εύχομαι να συνεχίσεις να μας μαγεύεις με τις δημιουργίες σου!

Κι εγώ σας ευχαριστώ πολύ και εύχομαι σε όλους καλό χειμώνα.

 

Συνέντευξη Κυριακός Τσικορδάνος 

k.tsikordanos@gmail.com

 

http://bit.ly/1qazzsu

Δείτε επίσης τα εξής:

Συνέντευξη Πέτρος Γαϊτάνος Ο Πέτρος Γαϊτάνος είναι Έλληνας τραγουδιστής. Γεννήθηκε στη Δράμα και μεγάλωσε στα Κοκκινόγεια της Δράμας, όπου και παρέμεινε μέχρι τα 18 του χρόνια. ...
Συνέντευξη: Πηνελόπη Σχιζοδήμου... Η Πηνελόπη Σχιζοδήμου μιλάει στον Κυριάκο Τσικορδάνο - "Για μένα η ζωγραφική ήταν πάντα μέσα στο μυαλό και στην ψυχή μου, με ανάγκαζε σε περιπλάνηση.....