Βασίλης Τσαμπρόπουλος-Νεκταρία Καραντζή σε νέα περιοδεία

Βασίλης Τσαμπρόπουλος

Βασίλης Τσαμπρόπουλος- Νεκταρία Καραντζή σε νέα διεθνή περιοδεία.

Βασίλης Τσαμπρόπουλος- Νεκταρία Καραντζή

Ένα μουσικό πρόγραμμα που ταξιδεύει στον κόσμο, ενώνοντας τους ήχους διαφορετικών πολιτισμών. Ο συνδυασμός ενός διεθνώς αναγνωρισμένου δεξιοτέχνη πιανίστα και μίας μοναδικής γυναικείας φωνής του θρησκευτικού μέλους που ενώνουν ιδανικά Δύση και Ανατολη.
Μετά από τρία χρόνια συνεργασίας βασισμένης στον εμπνευσμένο συνδυασμό των μουσικών χρωμάτων Δύσης και Ανατολής και μετά από δύο επιτυχημένες ευρωπαϊκές περιοδείες, ο διεθνώς καταξιωμένος πιανίστας, συνθέτης και μαέστρος Βασίλης Τσαμπρόπουλος και η αναγνωρισμένη ερμηνεύτρια του θρησκευτικού και αρχέγονου παραδοσιακού μέλους Νεκταρία Καραντζή παρουσιάζουν τη νέα διεθνή δισκογραφική παραγωγή “Eleison” και ετοιμάζονται για τη νέα διεθνή περιοδεία τους σε κάποιες από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές
πρωτεύουσες, ενώ τον χειμώνα προβλέπεται να ταξιδέψουν στην Αμερική και την Αυστραλία και, κοντά στο τέλος του χρόνου, σε περιοδεία στην Κίνα.
Ο μουσικός τους συνδυασμός στην Ευρώπη κέρδισε την ενθουσιώδη υποδοχή κοινού και κριτικών, που μίλησαν για «μία από τις πιο εμπνευσμένες συνεργασίες» και για έναν «απρόβλεπτο συνδυασμό που αποκαλύπτει την ομορφιά δύο αντίθετων μουσικών κόσμων, με τον πιο ευγενικό αλλά και συγκλονιστικά δυνατό τρόπο».
Με πυρήνα το δίδυμο πιάνο-φωνή, οι δύο καλλιτέχνες παρουσιάζουν έναν κύκλο, βασισμένο στους μουσικούς δρόμους Δύσης και Ανατολής, όπου οι βυζαντινοί ήχοι, τα ιερά μέλη του κόσμου και οι αρχέγονες μελωδίες συναδυάζονται με τους ευρηματικούς αυτοσχεδιασμούς του Βασίλη Τσαμπρόπουλου πάνω σε παραδοσιακά θέματα της Μεσογείου και με μουσικές συνθέσεις του βιρτουόζου πιανίστα, κυρίως μέσα απο την πολύχρονη δισκογραφία του στην ECM.
Η Δύση συναντά την Ανατολή ξεδιπλώνοντας καθεμιά τους δικούς της μουσικούς θησαυρούς, με έναν ευρηματικό διάλογο επί σκηνής.
Οι ακριβείς ημερομηνίες και οι χώροι συναυλία στην Ευρώπη αναμένεται να ανακοινωθουν στις προσεχείς μέρες. Στην Ελλάδα προγραμματίζεται να εμφανιστούν στις 31 Ιουλίου στο Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας.

http://bit.ly/1rnlPen

Δείτε επίσης τα εξής:

Σαϊνοπουλείου Αμφιθεάτρον 29 πολιτιστικό καλοκαίρι... Σαϊνοπουλείου Αμφιθεάτρον 29 πολιτιστικό καλοκαίρι φεστιβάλ 2016. Για 29η χρονιά συνεχίζεται και φέτος το καλοκαίρι ο καλλιτεχνικός θεσμός του Σα...
Μουσικό Φεστιβάλ στον εθνικό Κήπο με 9 θεματικές σ... Μουσικό Φεστιβάλ στον εθνικό Κήπο με 9 θεματικές συναυλίες θα παρακολουθήσουμε και φέτος αφού  θα φιλοξενήσει  στο πλαίσιο του Athens Gardens Festival...