ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΑμεΑ

20 χρόνια Ξενώνας Προσωρινής Διαμονής

Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών – Πόρτα Ανοιχτή: 20 χρόνια Ξενώνας Προσωρινής Διαμονής 

 

Με τον Ξενώνα Προσωρινής Διαμονής, η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή συνεχίζει μία μακρά παράδοση πρωτοποριακών προγραμμάτων που ανταποκρίνονται σε πραγματικές και σύγχρονες ανάγκες.

 

Ο Ξενώνας Προσωρινής Διαμονής αποτελεί  μία υπηρεσία ανακούφισης και υποστήριξης των οικογενειών σε περίπτωση κόπωσης, κρίσης και άλλων αναγκών ζωτικής σημασίας για την διατήρηση της οικογενειακής συνοχής και ισορροπίας και παράλληλα παρέχει ευκαιρίες προς τα ίδια τα άτομα με αναπηρία  για κοινωνικοποίηση, ψυχαγωγία, επικοινωνία και ανεξαρτητοποίηση από το οικογενειακό πλαίσιο, προετοιμάζοντας τα από νεαρή ηλικία για την μετάβαση σε ανεξάρτητη ή υποστηριζόμενη διαβίωση, μετά την ενηλικίωση τους.

Με μία αφοσιωμένη ομάδα στελεχών διαφόρων ειδικοτήτων και με πλήρη κάλυψη από τις ιατρικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες της Πόρτας Ανοιχτής, ο Ξενώνας φροντίζει πάντα για τη δημιουργία ενός φιλικού, οικογενειακού περιβάλλοντος, προσαρμοσμένου στις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε φιλοξενούμενου.

Φέτος γιορτάζουμε τα 20 χρόνια λειτουργίας του Ξενώνα μας, ο οποίος συνεχίζει να παρουσιάζει μοναδική καινοτομία, καθώς δεν υπάρχει άλλο αντίστοιχο πρόγραμμα για άτομα με κινητική αναπηρία στην Ελλάδα.

Ευχαριστούμε από καρδιάς το Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη, αποκλειστικό χορηγό του Ξενώνα Προσωρινής Διαμονής για το πρώτο εξάμηνο του 2024.

 

 

 

greekaffair.news

Related posts

Ο Ανδρέας Μπαρδάκης στης «Διαδικτυακές προσεγγίσεις»: Δεν έχουν παραβιαστεί μόνο τα δικαιώματα των ΑμεΑ, έχουν παραβιαστεί αρκετές νομοθεσίες

Επιστολή διαμαρτυρίας των Προσωπικών Βοηθών για άτομα με αναπηρία

Newsroom

Παγκόσμια Ημέρα για τις Συγγενείς Καρδιοπάθειες εορτάζεται σήμερα 14 Φεβρουάριου 2024