ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Αγρότες: Ενισχύουν τα μπλόκα και ετοιμάζουν απόβαση στην Αθήνα

trakter-agrotes+greekaffair

Αγρότες: Ενισχύουν τα μπλόκα και ετοιμάζουν απόβαση στην Αθήνα – Ποια σημεία θα κλείσουν τις επόμενες ώρες

 

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες απέναντι στον εμπαιγμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία αντιμετώπισε τα αιτήματά του με εξαγγελίες για μέτρα-ψίχουλα.

Στην πανελλαδική σύσκεψη της Νίκαιας, αγρότες και κτηνοτρόφοι αποφάσισαν να ενισχύσουν τα μπλόκα σε εθνικές και επαρχιακές οδούς, σχεδιάζοντας την κάθοδο στην Αθήνα για το συλλαλητήριο της επόμενης εβδομάδας.

Πού θα κλείσουν οι δρόμοι

Στις 17:00 το απόγευμα της Τετάρτης, οι αγρότες του Πλατύκαμπου έχουν προγραμματίσει το κλείσιμο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, θα κλείσει και η Εγνατία στο μπλόκο του Ευόσμου.

Σήμερα, οι αγρότες της Καρδίτσας έχουν προγραμματίσει να κλείσουν τον αυτοκινητόδρομο Ε65.

Οι αγρότες από τις Σέρρες θα κλείσουν το τελωνείο Ευζώνων, ενώ αυτοί του Πολυκάστρου θα κατευθυνθούν στον Προμαχώνα.

Στην Αχαΐα, αναμένεται να γίνει γνωστό τις επόμενες ώρες εάν θα κλείσει η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, η Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος του Ισθού ή θα γίνει πορεία με τα τρακτέρ στην Πάτρα.

Κύρια αιτήματα των αγροτών είναι το αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, κόστος 7 λεπτά ανά κιλοβατώρα στο ρεύμα, επιδοτήσεις σε εφόδια, αποζημιώσεις στο 100% της παραγωγής και αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα.

Υπό πίεση η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι για να υπάρχει διάλογος με τους αγρότες απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην ενισχυθούν τα μπλόκα. Όμως, μετά την απόφαση των αγροτών να κλιμακώσουν τον αγώνα τους για να υλοποιηθούν τα αιτήματά τους, η κυβέρνηση βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Οι αγρότες θεωρούν ότι η κυβέρνηση τους εμπαίζει και δεν την εμπιστεύονται. Για αυτό και δεν επέλεξαν ως πρώτη επιλογή την συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Related posts

Ο ΕΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ

Γεωτρήσεις τέλος, στην κυπριακή ΑΟΖ; – Η Τουρκία δέσμευσε το 70% των Οικοπέδων!

Εκεί σταματάει ο νους…της Νίκης Μπλούτης

Newsroom