ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Άμεσα εκκινούν οι εσωκομματικές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ

Άμεσα εκκινούν οι εσωκομματικές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιουνίου.

«Τρέχει» τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας

 

Ο μεγάλος ηττημένος των εκλογών της 25ης Ιουνίου είναι το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που απώλεσε ποσοστά και από τις εκλογές της 21ης Μαΐου, με τον Αλέξη Τσίπρα να προαναγγέλει άμεσα εσωκομματικές διαδικασίες, ανακοινώνοντας ότι θέτει εαυτόν στην κρίση των μελών του κόμματος με ορίζοντα ανασυγκρότησης του κόμματος τις ευρωεκλογές του 2024. Παράλληλα επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αξιωματική αντιπολίτευση παρά την σοβαρή εκλογική ήττα που έχει υποστεί.

Ήδη χθες το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε την ετοιμότητά του να αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες για την ανασύνταξη και μεγάλες αν όχι και σαρωτικές αλλαγές το επόμενο διάστημα. Χαρακτηριστική δε ήταν η αναφορά του πως «ένας μεγάλος και δημιουργικός ιστορικός κύκλος» και ζήτησε νωπή εντολή από τα μέλη του κόμματος για να προχωρήσουν οι αλλαγές σε αυτή την κατεύθυνση.

Θα «τρέξουν» άμεσα εσωκομματικές διαδικασιες στον ΣΥΡΙΖΑ και έτσι αναμένονται συνεδριάσεις του Εκτελεστικού Γραφείου, της Πολιτικής Γραμματείας, ενώ θα συγκληθεί και η Κεντρική Επιτροπή.

Τα κομματικά όργανα θα συνεδριάσουν με σκοπό να ορίσουν οδικό χάρτη και χρονοδιάγραμμα διαδικασιών και όλα δείχνουν πως δρομολογούνται και οι αντίστοιχες διεργασίες για την εκλογή προέδρου και μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής από τα μέλη του κόμματος. Απώτερο χρονικό ορίζοντα δείχνει ο Αλέξης Τσίπρας τις ευρωεκλογές.

Είναι προφανές ότι ανάβει το πράσινο φως για τη διεξαγωγή συνεδρίου του κόμματος και για την εκλογή από τη βάση. Οι ημερομηνίες θα αποφασιστούν στα όργανα του κόμματος, ενώ απομένει να δούμε πώς ακριβώς θα γίνει η διαδικασία που θα αφορά την εκλογή προέδρου και μελών Κεντρικής Επιτροπής. Προφανώς και αν θα είναι με αντίστοιχο τρόπο όπως η εσωκομματική διαδικασία στις εκλογές πέρυσι του Μαΐου.

 

 

Related posts

To θαλάσσιο φυτό που κάνει το νερό κρυστάλλινο στις ελληνικές θάλασσες

Newsroom

Η Σαλώμη, του Όσκαρ Ουάιλντ στο Εθνικό Θέατρο

Newsroom

Ισπανική αεροπορική εταιρεία εξαφάνιζει από ελληνικού τύπου γιαουρτιού τους σταυρούς από τα εκκλησάκια της Σαντορίνης!

Newsroom