ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Υγεία

Ανακοινώθηκε! Ο Έλον Μασκ είπε ότι η Neuralink ελπίζει να αρχίσει να εμφυτεύει τα τσιπ εγκεφάλου της σε ανθρώπους το 2022

Ανακοινώθηκε! Ο Έλον Μασκ είπε ότι η Neuralink ελπίζει να αρχίσει να εμφυτεύει τα τσιπ εγκεφάλου της σε ανθρώπους το 2022

Θα είναι για λόγους υγείας και θα μπορεί να αφαιρεθεί….με ασφάλεια

Ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, σε δήλωσή του στη σύνοδο του συμβουλίου των CEO της Wall Street Journal, δήλωσε ότι διατηρεί την ελπίδα του ότι το τσιπ που παρήγαγε η εταιρεία Neuralink, το οποίο ανακοίνωσαν αφού δοκιμάστηκε σε μαϊμού και ολοκληρώθηκε με επιτυχία, μπορεί επίσης να τοποθετηθεί σε τον ανθρώπινο εγκέφαλο μέχρι το 2022.

Είπε ότι οι πρώτοι άνθρωποι που θα λάβουν τα τσιπ θα ήταν άτομα με σοβαρές κακώσεις του νωτιαίου μυελού.

Αναλυτικότερα, ο Έλον Μασκ είπε ότι η Neuralink, η εταιρεία τεχνολογίας διεπαφής εγκεφάλου του, ελπίζει να αρχίσει να εμφυτεύει τα μικροτσίπ της σε ανθρώπους το επόμενο έτος.

Η Neuralink, η οποία ιδρύθηκε από τον Musk το 2016, αναπτύσσει ένα τσιπ που θα εμφυτεύεται στον εγκέφαλο των ανθρώπων για την ταυτόχρονη καταγραφή και τόνωση της εγκεφαλικής δραστηριότητας. Προορίζεται να έχει ιατρικές εφαρμογές όπως η θεραπεία σοβαρών τραυματισμών του νωτιαίου μυελού και νευρολογικών διαταραχών.

Κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής συνέντευξης στο Συμβούλιο Κορυφής των CEO της Wall Street Journal τη Δευτέρα, ο Μασκ ρωτήθηκε τι σχεδίαζε να κάνει η Neuralink το 2022.

Ο Μασκ είπε: «Το Neuralink λειτουργεί καλά σε πιθήκους και στην πραγματικότητα κάνουμε πολλές δοκιμές και απλώς επιβεβαιώνουμε ότι είναι πολύ ασφαλές και αξιόπιστο και ότι η συσκευή Neuralink μπορεί να αφαιρεθεί με ασφάλεια».

Και πρόσθεσε: «Ελπίζουμε να το έχουμε στους πρώτους μας ανθρώπους – που θα είναι άνθρωποι που θα έχουν σοβαρούς τραυματισμούς του νωτιαίου μυελού όπως τετραπληγικοί – το επόμενο έτος, εν αναμονή της έγκρισης του FDA».

Ο Μασκ είπε ότι «τα πρότυπα της Neuralink για την εμφύτευση της συσκευής είναι σημαντικά υψηλότερα από αυτά που απαιτεί η FDA».

Eπανέλαβε το χρονοδιάγραμμα του 2022 σε μια ανάρτησή του στο Twitter. «Η πρόοδος θα επιταχυνθεί όταν θα έχουμε συσκευές σε ανθρώπους (δύσκολα να έχουμε λεπτές συζητήσεις με πιθήκους) το επόμενο έτος», είπε.

Ο Μασκ είχε στο παρελθόν προσφέρει προηγούμενα χρονοδιαγράμματα για την εμφύτευση των τσιπ της Neuralink σε ανθρώπους για πρώτη φορά. Είπε τον Φεβρουάριο ότι η Neuralink θα μπορούσε να ξεκινήσει την εμφύτευση της τεχνολογίας στους ανθρώπους μέχρι το τέλος του 2021. Το 2019, ο Μασκ είπε ότι η Neuralink ήλπιζε να ξεκινήσει τις δοκιμές σε ανθρώπους μέχρι το τέλος του 2020.

Ο Μασκ έχει μια ιστορία υπερβολικών υποσχόμενων και ελλιπών παραδόσεων στα χρονοδιαγράμματα του έργου.

Τον Απρίλιο, η Neuralink κυκλοφόρησε ένα βίντεο με μια μαϊμού που παίζει ένα βιντεοπαιχνίδι χρησιμοποιώντας μια συσκευή Neuralink

 

Μετά τη συγκέντρωση 205 εκατομμυρίων δολαρίων τον Ιούλιο, η Neuralink είπε ότι θα διοχετεύσει τα κεφάλαια προς την ανάπτυξη του τσιπ της, ώστε να μπορεί να επιτρέψει στους τετραπληγικούς να ελέγχουν τις ψηφιακές συσκευές με το μυαλό τους.

Η Neuralink δεν είναι η μόνη εταιρεία που αναπτύσσει τεχνολογία εγκεφαλικής διεπαφής. Μια εταιρεία βιοτεχνολογίας 20 ατόμων που ονομάζεται Synchron έλαβε την έγκριση του FDA για να ξεκινήσει τις δοκιμές σε ανθρώπους τον Ιούλιο.

Related posts

Διατροφή: Ότι τρως επηρεάζει την ψυχολογία και τον εγκέφαλό σου

Τι να τρως ανάλογα με την ομάδα αίματός σου για να χάσεις γρήγορα βάρος!!!

Newsroom

Το εμβόλιο της Pfizer: Πότε & ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι στην Ελλάδα

Newsroom