ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Ανασχηματισμός Κυβέρνησης: Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς»

Ανασχηματισμός Κυβέρνησης: Άλλαξε κι ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς» – «Μουδιασμένες» οι εντυπώσεις στους Ψηφοφόρους της κυβέρνησης

Ο σημερινός ανασχηματισμός της κυβέρνησης, άφησε «μουδιασμένες» εντυπώσεις, στους Έλληνες ψηφοφόρους και ειδικά στους ψηφοφόρους της ΝΔ. 

 

Μάλλον ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι στενοί του  συνεργάτες δεν πήραν το μνήμα των ευρωεκλογών στα σοβαρά που έστειλαν την προηγούμενη Κυριακή ο Ελληνικός λαός.

 

Πάμε όμως να δούμε ποια είναι τα νέα  πρόσωπα που αναλαμβάνουνε χαρτοφυλάκιο ποια αλλάζουνε υπουργείο και ποιοι πηγαίνουνε  σπίτι τους.

 

Ανασχηματισμός: Οι βασικές αλλαγές

 

Μια από τις βασικές αλλαγές είναι μετακίνηση της Νίκης Κεραμέως από το Υπουργείο Εσωτερικών στο Υπουργείο Εργασίας, τη θέση της οποίας έλαβε ο Θεόδωρος Λιβάνιος. Απών από τη σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος είναι και η Δόμνα Μιχαηλίδου, όπως και ο Υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης τη θέση του οποίου πήρε ο Χρίστος Δήμας.

 

Καμία αλλαγή δεν πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών όπως και αυτό της Εθνικής Άμυνας με τους έξι Υπουργούς και Υφυπουργούς να διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους. Αλλαγή υπήρξε στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης με τον Κώστα Γκιουλέκα να παίρνει τη θέση του Στάθη Κωνσταντινίδη και τον Βασίλη Σπάνακη να μεταφέρεται από το Υπουργείο Εργασίας, στο Υπουργείο Εσωτερικών ως Υφυπουργός αρμόδιο για θέματα αυτοδιοίκησης.

Ταυτόχρονα, ίδια παρέμεινε η σύνθεση του Υπουργείου Αθλητισμού και Θρησκευμάτων καθώς επίσης και του Υπουργείου Υγείας.

Αλλαγές υπήρξαν στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με την Υφυπουργό αρμόδια για τις Μεταφορές Χριστίνα Αλεξοπούλου να παραδίδει το χαρτοφυλάκιο της στον Βασίλη ΟικονόμουΝίκος Ταχιάος και Χρήστος Σταϊκούρας διατήρησαν τις θέσεις τους.

Αλλαγή και στο Υπουργείο Ανάπτυξης

Σημαντικές αλλαγές πραγματοποιήθηκαν στο Υπουργείο Ανάπτυξης με τον Κώστα Σκρέκα να μένει εκτός κυβερνητικού σχήματος και την θέση του να παίρνει ο Τάκης Θεοδωρικάκος ενώ στον πάγκο πήγε και ο Μάξιμος Σενετάκης με τη Ζωή Ράπτη να αναλαμβάνει ρόλο υφυπουργού. Στο Υπουργείο Εργασίας στη θέση του Βασίλη Σπανάκη, που μετακινήθηκε, βρέθηκε ο Κώστας Καραγκούνης, με πολιτική προϊστάμενη τη Νίκη Κεραμέως, που επίσης μετακινήθηκε.

Καμία αλλαγή δεν πραγματοποιήθηκε στα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης με τους κκ ΧρυσοχοϊδηΝικολακόπουλοΦλωρίδη και Μπούγα να διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους. Στο Υπουργείο Πολιτισμού η Λίνα Μενδώνη παρέμεινε στη θέση της Υπουργού, τη θέση όμως του Χρίστου Δήμα που μετακινήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών πήρε ο Αχαιός Ιάσων Φωτήλας.

 

Ανασχηματισμός: Ποιοι πήγαν στον πάγκο

Την ίδια ώρα, εκτός κυβερνητικού σχήματος έμεινε ο Δημήτρης Καιρίδης, καθώς τα ηνία του Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ανέλαβε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής η Μαρία Κεφάλα (που δεν είχε ψηφίσει τα ομόφυλα ζευγάρια) έχασε το πόστο του Υφυπουργού, το οποίο ανέλαβε η Κατερίνα Παπακώστα.

Παρελθόν, επίσης, από την κυβέρνηση αποτελεί ο Λευτέρης Αυγενάκης, τη θέση του οποίου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πήρε ο Κώστας Τσιάρας. Αλλαγές έγιναν και στα υφυπουργεία με τον Χρήστο Κέλλα να παίρνει τη θέση του Σταύρου Κελέτση.

Μπορεί ο Χρήστος Στυλιανίδης να έμεινε στο Υπουργείο Ναυτιλίας, αλλά ο Γιάννης Παππάς όχι καθώς το υφυπουργείο ανέλαβε ο Στέφανος Γκίκας. Αμετάβλητη παρέμεινε η κατάσταση στα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Σε ό,τι αφορά τους υφυπουργούς παρά των πρωθυπουργό προστέθηκε ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας της Βουλής, Γιώργος Μυλωνάκης.

 

Related posts

Αντίδια: 10 μυστικά για φύτευση και καλλιέργεια

Newsroom

Αυτά είναι τα δικαιώματα των οδηγών σε αστυνομικό έλεγχο – Διαβάστε τα πριν σας σταματήσουν

Newsroom

«Σαρώνει» Ο Ιός του Δυτικού Νείλου σε 58 δήμους δείτε που ;

Newsroom