ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Οικονομία

Αντιμετώπιση ακρίβειας: Τα 4 μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Αντιμετώπιση ακρίβειας: Τα 4 μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση– Τι ισχύει με εκπτώσεις και βρεφικό γάλα

 

Τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας εξειδίκευσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

 

Ακρίβεια: Τα 4 μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

 

Κατά τις δηλώσεις του, ο κ. Σκρέκας σημείωσε πως «καταδικάζουμε τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές», σημειώνοντας πως «περιορίζονται οι συνολικές εκπτώσεις των προμηθευτών κατά 30%». Το όφελος θα μεταφερθεί στον καταναλωτή, υποστήριξε ο υπουργός. Αναφέρθηκε επίσης και στο πλαφόν στο περιθώριο μικτού κέρδους στο βρεφικό γάλα, ένα μέτρο που είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο πρωθυπουργός.

 

Ειδικότερα ο υπουργός τόνισε:

 

  • «Επιβάλλεται πλαφόν στο μικτό περιθώριο κέρδους στο βρεφικό γάλα. Το πλαφόν ορίζεται ως το άθροισμα του λειτουργικού κόστους της εταιρίας και εμπορικού κέρδους 7%.
  • Μειώνουμε παροχές προς τα σούπερ μάρκετ και εξασφαλίζουμε χαμηλότερες τιμές. Περιορίζουμε τις εκπτώσεις κατά 30% και μεταφέρουμε το όφελος στον καταναλωτή στις τιμές στο ράφι. Απορρυπαντικά, καθαριστικά σπιτιού, αφρόλουτρα, σαμπουάν και βρεφικές πάνες
  • Αποτρέπουμε αδικαιολόγητες ανατιμήσεις, δεν επιτρέπουμε στους προμηθιευτές που αυξάνουν τις τιμές προωθητικές ενέργειες για 3 μήνες. Αυτό αφορά όλα τα προϊόντα που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ
  • Μειώνουμε παροχές προς τα σούπερ μάρκετ και εξασφαλίζουμε χαμηλότερες τιμές. Περιορίζουμε τις εκπτώσεις κατά 30% και μεταφέρουμε το όφελος στον καταναλωτή στις τιμές στο ράφι. Το μέτρο αφορά σε απορρυπαντικά, καθαριστικά σπιτιού, αφρόλουτρα, σαμπουάν και βρεφικές πάνες».

«Οι προσφορές συνεχίζονται κανονικά, στη νέα μειωμένη τιμή» ξεκαθάρισε ο υπουργός.

Related posts

Πρεμιέρα κάνει σήμερα το καλάθι του νονού: Τι περιλαμβάνει μέχρι πότε θα διαρκέσει

Newsroom

Σκυλακάκης για Επίδομα βενζίνης: Ίσως καθυστερήσει λόγω τεχνικών θεμάτων για μετά το Πάσχα

Newsroom

Εστίαση: Στα 330 εκατ. το συνολικό πακέτο στήριξης- Ως 100.000 ευρώ θα λάβουν περίπου 34.000 επιχειρήσεις