ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Αποκάλυψη της ΟΕΝΓΕ για απογευματινά χειρουργεία – (βίντεο)

Αποκάλυψη του γενικού γραμματέα της ΟΕΝΓΕ Παναγιώτη Παπανικολάου για τα απογευματινά χειρουργεία – ΜΕΘ επί πληρωμή

 

Στην απόλυτη αποδόμηση του μέχρι σήμερα δωρεάν δημόσιου συστήματος υγείας προχωρά η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με τους ασθενείς να καλούνται τώρα να πληρώνουν μέχρι και για τη ΜΕΘ, σύμφωνα με το ΦΕΚ για τα απογευματινά χειρουργεία.

Στη σοβαρή αυτή, αποκάλυψη προέβη ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Πάνος Παπανικολάου, σύμφωνα με την οποία το ΦΕΚ, περιλαμβάνει και μη χειρουργικές επεμβάσεις, όπως η νοσηλεία σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Οι ασθενείς, δηλαδή, καλούνται τώρα να πληρώνουν μέχρι και για τη ΜΕΘ, καθώς οι «Ιδιωτικές ΜΕΘ με τσουχτερό κρατικό φακελάκι 2000 ευρώ μέσα στα δημόσια νοσοκομεία» τονίζει σε ανάρτησή της η Ομοσπονδία.

«Ο Άδωνις Γεωργιάδης έλεγε πως την ΚΥΑ περί “απογευματινών” τάχα την είχε υπογράψει πριν 13 μέρες. Τελικά το ΦΕΚ βγήκε σήμερα. Περιλαμβάνει και μη χειρουργικές πράξεις, π.χ. νοσηλεία σε ΜΕΘ! Ιδιωτικές ΜΕΘ με τσουχτερό κρατικό φακελάκι 2000€ μέσα στα δημόσια νοσοκομεία» αναφέρει χαρακτηριστικά, παραθέτοντας τα σχετικά στοιχεία από το ΦΕΚ.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ Πάνος Παπανικολάου: «Για να προλάβω: είναι η 2η σελίδα του Παραρτήματος Ι της ΚΥΑ όπου αναφέρονται οι “εξαιρετικά βαρείες” = 2.000 € από την τσέπη του ασθενούς (ή πιο σωστά από την τσέπη των συγγενών προκειμένου ο διασωληνωμένος να εισαχθεί σε ΜΕΘ για να μην πεθάνει)».

 

 

 

Related posts

Έκρηξη εξαγωγών ελληνικών φρούτων και λαχανικών εν μέσω κορωνοϊού

Διαδικτυακές Προσεγγίσεις: Με τον Κυριάκο Τσικορδάνο – Καλεσμένος ο Σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής

Μόνο με self test από Δευτέρα στην εργασία αλλιώς… πρόστιμο – Για ποιους θα είναι υποχρεωτικό

Newsroom