ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Αρκαλοχώρι: Οργή των σεισμόπληκτων κατά Αυγενάκη

Αρκαλοχώρι: Οργή των σεισμόπληκτων κατά Αυγενάκη: «Οφείλετε να τηρήσετε τον λόγο του κ. Μητσοτάκη»

 

Τον δικό τους Γολγοθά συνεχίζουν να ανεβαίνουν καθημερινά οι σεισμόπληκτοι του Αρκαλοχωρίου καθώς σχεδόν δύο χρόνια μετά τον φονικό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ βρίσκονται στο «σημείο μηδέν», απ’όπου ξεκίνησαν όλα τον Σεπτέμβριο του 2021.

Ωστόσο, κύματα αγανάκτησης προκάλεσε η ανάρτηση στο Facebook του Λευτέρη Αυγενάκη, βουλευτή Ηρακλείου με τη ΝΔ, και πρώην υφυπουργού Αθλητισμού, που κατά την περιοδεία που έκανε στην Κρήτη μαζί με τους Κυριάκο Πιερρακάκη, Ειρήνη Αγαπηδάκη, και ο Χρήστο Τριαντόπουλο (ο οποίος διετέλεσε αρμόδιος σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές), υποστήριξε πως οι «πολύπαθες περιοχές μας να ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία». Αναφερόμενος -προφανώς- στο σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι και στην Αγία Πελαγία που επλήγη από τις -επίσης- καταστροφικές πλημμύρες.

Αυτή η «αισιοδοξία», λοιπόν, του κ. Αυγενάκη, πυροδότησε την αντίδραση των σεισμόπληκτων και του Συλλόγου «Ελπίδα», των ανθρώπων που βιώνουν καθημερινά τα προβλήματα της περιοχής και το «τέρας» της γραφειοκρατίας, εκεί όπου 21 μήνες μετά άνθρωποι συνεχίζουν να ζουν σε κοντέινερ, και μόνο την… «αισιοδοξία» Αυγενάκη δεν φαίνεται να συμμερίζονται.

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή τους στο Facebook υπογραμμίζουν πως: «Για να ατενίσουμε λοιπόν με αισιοδοξία το μέλλον, ΟΦΕΙΛΕΤΕ να τηρήσετε τον λόγο του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, ο οποίος επισκεπτόμενος την επομένη μέρα του σεισμού τον τόπο μας, δήλωσε: “…πρέπει να δούμε το σεισμό σαν ευκαιρία να γίνει ο τόπος σας μια νέα σύγχρονη πόλη…”».

Και φυσικά αναφέρονται στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν με στόχο, τι άλλο, να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

 

Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση:

«Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε το κομματικό κλιμάκιο της ΝΔ που επισκέφθηκε τον τόπο μας και κατόπιν ενοχλήσεων και παραπόνων από σεισμόπληκτους συμπολίτες μας, θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε και να αποκαταστήσουμε την αλήθεια και την πραγματική εικόνα που βιώνουμε 2 χρόνια μετά:

1) Από τους 8.000 φυσικούς φακέλους που θα χρειαστεί να κατατεθούν, έχουν σταλεί περίπου 2.000 και έχουν ολοκληρωθεί μόλις 19. Αυτοί και μόνο αυτοί έχουν πρόσβαση στην κρατική αρωγή των 66 εκατομμυρίων.

Οι υπόλοιποι 7.981 είναι όμηροι της γραφειοκρατίας.

2) Εκατοντάδες συμπολίτες μας παραμένουν στους οικίσκους και με βάση την τελευταία απογραφή, 3.600 συνδημότες μας έχουν μετακομίσει σε όμορους δήμους.

3) 600 και πλέον μαθητές θα συνεχίσουν για 3η σχολική χρονιά τα μαθήματά τους σε κοντέινερ.

4) Ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι κατεδαφίσεις των επικινδύνως ετοιμόρροπων κτιρίων.

Αυτό είναι ένα μικρό δείγμα της ταχύτητας, της ειλικρίνειας και της γενικότερης στάσης της πολιτείας απέναντι στους σεισμόπληκτους.

Συμπέρασμα: Σπίτια, σχολεία, εκκλησίες παραμένουν ερείπια. Μαζί τους και οι άνθρωποι!!!

Για να ατενίσουμε λοιπόν με αισιοδοξία το μέλλον, ΟΦΕΙΛΕΤΕ να τηρήσετε το λόγο του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, ο οποίος επισκεπτόμενος την επομένη μέρα του σεισμού τον τόπο μας, δήλωσε: “…πρέπει να δούμε το σεισμό σαν ευκαιρία να γίνει ο τόπος σας μια νέα σύχρονη πόλη…”

Εκ του ΔΣ

 

 

 

 

 

Πηγη  www.documentonews.gr

Related posts

Χριστούγεννα με απειλές δικτατορίας & εφόδους σε σπίτια για τους Έλληνες: 5.000 αστυνομικοί στους δρόμους της Αθήνας για 3.761.810 κατοίκους της Αττικής.

Newsroom

Γεωργιάδης Υπουργός Ανάπτυξης: Δύσκολα θα ανοίξει η εστίαση- Μας κυβερνά ο ιός

 Στη χώρα που ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα

Newsroom