Αρνάκι κοκκινιστό με πατάτες στην Κατσαρόλα
.
Τώρα λοιπόν που χειμωνιάζει σιγά σιγά θέλουμε ένα φαγητό σαλτσερό, θρεπτικό, που να κρύβει στην καρδιά του ενέργεια. Ένα αρνάκι κοκκινιστό με πατάτες στην κατσαρόλα. Εάν λοιπόν στο σπίτι σας είστε 4 άτομα, άντε και έχετε και 2 φιλοξενούμενους αγοράστε τα εξής υλικά:
Για πάμε να δούμε μαζί την συνταγή και τα υλικά .
Υλικά
2 κιλά αρνί κομμένο σε μερίδες
2 πατάτες κομμένες καρέ
2 κουτάκια ντομάτα. Κονκασε
2 κσ πελτέ
Κρασί κόκκινο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1κγ κανέλα
1κγ μπαχάρι
1 φύλλο δάφνης
1/2 κγ πάπρικα γλυκεία η πικάντικη
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε λίγο λίγο τα κομμάτια του αρνιού και τα σοτάρουμε καλά να πάρουν ένα ροδοκόκκινο χρώμα.
Όταν τελειώσουμε τα έχουμε βγάλει σε μια πιατέλα.
Ρίχνουμε το κρεμμυδι στην κατσαρόλα και το σοτάρουμε για πέντε λεπτά. Ρίχνουμε το αρνί μας και τα σοτάρουμε ελαφριά για δέκα λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί βάζουμε το πελτέ ανακατεύουμε ρίχνουμε τις ντομάτες κονκασε τα μπαχαρικά μας συμπληρώνουμε λίγο νερό και βράζουμε για 1 ώρα σε σιγανή φωτιά.
Τις πατάτες τις πασάρουμε σε μια κατσαρόλα που έχουμε βάλει μπόλικο λάδι.
Να πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα χωρίς να τηγανιστούν.
Στην μια ώρα ρίχνουμε και τις πατάτες μέσα συμπληρώνουμε λίγο αλάτι και νερό αν θέλει
και συνεχίζουμε το βράσιμο σε σιγανή φωτιά για άλλη μισή ώρα.
Δοκιμάζουμε να είναι το αρνί μας μαλακοί και οι πατάτες έτοιμες και αποσύρουμε από την φωτιά.
Καλή σας όρεξη !!!!
Δημήτρης Πλουμιστός
Μελος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
Chef`s Club of Greece