Χοιρινή τηγανιά με λεμόνι και ρίγανη
Εύκολη χοιρινή τηγανιά με λεμόνι και ρίγανη – Μια πολύ απλή και γρήγορη συνταγή.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό χοιρινό για τηγανιά
- ½ ποτήρι νερό
- 1 ποτήρι (200ml) ελαιόλαδο
- Τον χυμό ενός λεμονιού
- 1 κ.γ. ρίγανη
- αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε με άφθονο νερό το κρέας και ρίχνουμε κατευθείαν μέσα σε βαθιά κατσαρόλα χωρίς να στραγγίσουμε. Μολις αρχίσει να τσιγαρίζεται, προσθέτουμε το ½ ποτήρι νερό, ανάβουμε το μάτι μας στο 7 (με βαθμό 1 εως 9) και αφήνετε να βράσει το κρέας.
- Οταν μείνει πολύ λίγο νερό στον πάτο της κατσαρόλας, (περίπου 10 λεπτά χρειάζεται αυτη η διαδικασία) ρίχνετε το λάδι. Σε αυτό το στάδιο, βεβαιωθείτε οτι το κρέας έχει τηγανιστεί από όλες τις μεριές ανακατεύοντας το συχνά.
- Όταν πλέον έχει ροδοκοκκινίσει το κρέας σβήνετε με το χυμό λεμονιού, και προσθέστε τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακατέψτε το καλά για μια τελευταία φορά και βγάλτε το απο την φωτιά. Κρατήστε σκεπασμένο το κρέας για 5 λεπτά πρωτού το σερβίσρετε! Ετσι γίνεται ακόμη πιο μαλακό. Οσο μαλακό γίνεται έτσι; Μήν περιμένετε να σας ¨λιώσε騨! Το χοιρινό είναι γενικότερα σκληρό κρέας αλλα μαγειρεμένο με αυτον τον τρόπο πολύ γευστικό!
Καλή σας όρεξη