Χοιρινό λαιμού με κρούστα διάφορων μυρωδικών
Αγαπητοί φίλοι μου για σήμερα έχουμε ετοιμάσει ένα εξαιρετικό φαγητό,΄΄Χοιρινό λαιμού με κρούστα διάφορων μυρωδικών΄΄ του Chef Γιώργου Τσελεμεντέ.
Μια πανδαισία αρωμάτων και γεύσεων που σίγουρα θα ξετρελάνει τον ουρανίσκο σας
ΥΛΙΚΑ
1 ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΑΙΜΟ ΧΩΡΙΣ ΚΟΚΚΑΛΟ
2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΗΛΙΕΛΑΙΟ
ΑΛΑΤΙ- ΠΙΠΕΡΙ
ΡΙΓΑΝΗ
ΘΥΜΑΡΙ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 2 ΛΕΜΟΝΙΑ
ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ
ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε το χοιρινό λαιμό τον βάζουμε σε ένα ταψί , τον αλείφουμε με το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και μετά με το σκόρδο γύρω γύρω. Αλατοπιπερώνουμε και μετά προσθέτουμε την ρίγανη και το θυμάρι φροντίζοντας να πάει παντού.
Παίρνουμε μια λαδόκολλα και τυλίγουμε το λαιμό κλείνοντας τον καλά, κατόπιν κάνουμε το ίδιο με αλουμινόχαρτο. Ρίχνουμε στο ταψί λευκό κρασί και νερό μέχρι την μέση και το βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2,5 – 3 ώρες.
Εάν δούμε όταν το ανοίξουμε από το αλουμινόχαρτο και την λαδόκολλα ότι δεν έχει πάρει χρώμα μπορούμε να το αφήσουμε για 10 -15 λεπτά, μέσα στο φούρνο ώσπου να πάρει χρώμα. Αφαιρούμε το λαιμό από το ταψί μας τον βάζουμε σε μια πιατέλα, και τα υγρά που έχει η λαμαρίνα μας τα περνάμε από μια σίτα μέσα σε ένα κατσαρολάκι, και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο κρασί νερό και αλατοπίπερο.
Το βάζουμε στην φωτιά και το αφήνουμε να πάρει μια βράση, συγχρόνως διαλύουμε λίγο κόρν φλάουρ σε κρύο νερό μέσα σε ένα μπόλ και το ρίχνουμε στην σάλτσα μας που βράζει ανακατεύοντας με ένα σύρμα συνεχώς ώσπου να δέσει η σάλτσα μας. Όταν κρυώσει ο χοιρινός λαιμός τον κόβουμε σε ψιλές φέτες και τον σερβίρουμε με την σάλτσα από επάνω. Μπορούμε να τον γαρνίρουμε με ρύζι ή πατάτες φούρνου.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ
ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ