Greekaffair.gr: Η άλλη πλευρά της ενημέρωσης
Συνταγές

Χωριάτικη μακαρονάδα στο φούρνο

Χωριάτικη μακαρονάδα στο φούρνο

 

 

Η χωριάτικη μακαρονάδα στο φούρνο είναι ένα πιάτο που αποπνέει ζεστασιά, παράδοση και ελληνική γεύση!

Με υλικά που θυμίζουν τοπικές αγορές και φρεσκοκομμένα λαχανικά από τον κήπο, αυτή η συνταγή συνδυάζει αρμονικά τη νοστιμιά των ζυμαρικών με την πλούσια γεύση των λουκάνικων, των μυρωδικών και της φέτας.  Ιδανική για κάθε περίσταση—από οικογενειακά τραπέζια μέχρι φιλικές συγκεντρώσεις—η χωριάτικη μακαρονάδα φέρνει τις αυθεντικές γεύσεις της Ελλάδας κατευθείαν στο πιάτο σου

 

Τα υλικά μας

  • 1 πακ μακαρόνια ολικής άλεσης
  • 2 λουκάνικα με πράσο κομμένα σε πλάγιες φέτες
  • 1 μελιτζάνα κομμένη πένες
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 500 γρ. μανιτάρια  κομμένα σε καρέ
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε πένες
  • 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο κομμένο σε φέτες
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα σε φέτες
  • 1-2 ντομάτες κομμένες καρέ
  • 4 σκ σκόρδο κομμένες σε φέτες
  • 100 γρ φέτα τριμμένη
  • Αλάτι –πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Ζωμός  χορταρικών ή κοτόπουλο
  • Λίγη ρίγανη

Διαδικασία για την Χωριάτικη μακαρονάδα

  1. Σε ένα μπολ κόβουμε την μελιτζάνα και την βάζουμε σε νερό με λίγο αλάτι να ξεπικρίσει. Όσο περιμένουμε να ξεπικρίσει, κόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά μας. Στραγγίζουμε τις μελιτζάνες τις σκουπίζουμε πιέζοντας ελαφρά με απορροφητικό χαρτί.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μελιτζάνες από όλες τις πλευρές. Έπειτα τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο και, και στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι τα λουκάνικα, έπειτα τις πιπεριές  το κολοκυθάκι τα μανιτάρια και το σκόρδο και τα υπόλοιπα λαχανικά . Τα σοτάρουμε και στην συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες και τις μελιτζάνες. Προσθέτουμε ζεστό το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε ,προσθέτουμε την ρίγανη, και χαμηλώνουμε την φωτιά να σιγοβράσουν 20-30 λεπτά
  3. Ανοίγουμε το φούρνο μας στους 200ο κελσίου να προθερμαθεί. Αδειάζουμε την σάλτσα μέσα στην γάστρα και ρίχνουμε τα μακαρόνια.
  4. Ανακατεύουμε ανά 5λεπτο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους και ελέγχουμε Τα υγρά. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό ζωμό πάντα ή νερό.
  5. Λίγο πριν τα βγάλουμε ρίχνουμε την φέτα από πάνω και ανακατεύουμε ελαφρά.

Καλή σας απόλαυση

Related posts

Καλαμάρια ψητά στο φούρνο με ψητά λαχανικά

Newsroom

Κινόα με κοτόπουλο με πιπέρια και μανιτάρια

Κοτόπουλο με μπέικον και μανιτάρια

Αφήστε ένα σχόλιο