Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι
Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι: Πάμε να ξεκινήσουμε δυναμικά όπως της αρμόζει, και αν πιστεύεις έστω και λίγο πως αυτό το φαγητό είναι δύσκολο, έρχομαι εγώ να σε διαψεύσω και να σου δείξω πως γίνεται βήμα – βήμα και να σου αλλάξω γνώμη!
Του Πατρός Θεοφάνους – www.greekaffair.news
Υλικά:
– 1 χταπόδι
– Κρεμμύδι
– Σκόρδο
– Πελτέ ντομάτας
– Τριμμένη ντομάτα
– Φύλλα δάφνης
– Μαυροδάφνη κρασί
– Ζυμαρικά
– Αλάτι & πιπέρι
(Ελαιόλαδο και νερό εννοείται).
Διαδικασία
Όπως είναι καθαρισμένο το χταπόδι μας το ρίχνουμε στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να πάρει χρώμα με το ίδιο του το ζουμί.
Έπειτα προσθέτουμε το Ελαιόλαδο και το κομμένο κρεμμύδι με την σκελίδα σκόρδου.
Τα τσιγαρίζουμε και προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για να βγουν τα αρώματα του πελτέ .
Στη συνέχεια ρίχνουμε 2-3 δαφνόφυλλα και το κρασί .
Αλάτι, πιπέρι, τριμμένη ντομάτα και λίγο νερό…. αφήνουμε να βράσουν και μόλις είναι σχεδόν έτοιμο το χταπόδι μας προσθέτουμε και την τελική πινελιά: το κοφτό μακαρονακι!
Extra tip: όταν κάνετε ζυμαρικά φροντίστε όταν σβήσετε το μάτι η κατσαρόλα να έχει αρκετό ζωμό Σάλτσας μέσα διότι το μακαρονάκι έχει την ιδιότητα να το ρουφάει .
Τόσο νόστιμο και μελωμένο φαγητό δεν έχω ξαναδεί σας το λέω, έγινε μούρλια!
Πείτε μου τώρα…σας φάνηκε δύσκολο;