ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Κοινωνία

Δέσμευση του αντιδημάρχου Παιδείας Μιχάλη Λάππα: Από τη Δευτέρα θα υπάρχουν σχολικά γεύματα στα Μεγάλα Καλύβια

Δέσμευση του αντιδημάρχου Παιδείας Μιχάλη Λάππα: Από τη Δευτέρα θα υπάρχουν σχολικά γεύματα στα Μεγάλα Καλύβια

 

 

Εδώ και ημέρες μεγάλο πρόβλημα είχε δημιουργηθεί με την σίτιση των μαθητών σε ( νηπιαγωγείο, δημοτικό και γυμνάσιο)   στο πλημμυροπαθές χωριό Μεγάλα Καλύβια.

 

 

Το ιστορικό της επιστολής και πως φτάσαμε στη  δέσμευση Λάππα

Έτσι σήμερα το πρωί η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Μεγάλων Καλυβίων κ. Μαρίας Γιαγιάκου απέστειλε ανοικτή επιστολή προς όλους τους πολιτικούς φορείς και τα  ΜΜΕ όπως και στο greekaffair  ενημερώνοντας πλέων και δίνοντας έτσι μια  άλλη διάσταση στο πρόβλημα  με την σίτιση των μαθητών που αντιμετωπίζουνε, σε ( νηπιαγωγείο, δημοτικό και γυμνάσιο)  στο πλημμυροπαθές χωριό Μεγάλα Καλύβια.

Πιο συγκείμενα  αναφέρει τα εξής:

 

Χωρίς να χρειάζονται ειδικές περιγραφές και εξηγήσεις , γιατί σε όλο το πανελλήνιο είναι ήδη γνωστό, η Κοινότητα των Μεγάλων Καλυβίων μετράει ακόμη τις ανοιχτές πληγές τις από τις πρόσφατες πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2023.

Σε ένα τόπο που δεν έχει μείνει σχεδόν τίποτα όρθιο και που οι δημότες παλεύουν με τα τελευταία ψυχικά και οικονομικά αποθέματα , που τους έχουν απομείνει, είναι τουλάχιστον αυτονόητο ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να συνδράμει τα μέγιστα , προκειμένου να υπάρξει μετάβαση σε μία καθημερινότητα , που θα εξασφαλίζει τα ελάχιστα στοιχειώδη για τα παιδιά μας.

Στα σχολεία των Μεγάλων Καλυβίων ( νηπιαγωγείο, δημοτικό και γυμνάσιο) φοιτούν παιδιά που οι οικογένειες τους έχουν χάσει τα πάντα. Χάσανε το σπιτικό τους, καταστράφηκε το βίος τους, χάθηκαν ζώα , καταστράφηκαν σοδειές. Σε αυτή τη δύσκολη πραγματικότητα μέχρι στιγμής η ιδιωτική πρωτοβουλία λειτούργησε και χάρη στην προσφορά διαφόρων επιχειρήσεων, εθελοντικών δράσεων και επαγγελματικών σωματείων εξασφαλίσαμε γεύματα για τα παιδιά , των οποίων οι οικογένειες αδυνατούν να τους εξασφαλίσουν ακόμη και ένα στοιχειώδες χαρτζιλίκι για κολατσιό στο σχολείο. Μετά λύπης και αγανάκτησης βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την εξαίρεση των σχολείων των Μεγάλων Καλυβίων από τα σχολικά γεύματα.

Σας ζητούμε να ληφθεί αρμοδίως απόφαση για να ενταχθούν όλα τα σχολεία των Μεγάλων Καλυβίων στο πρόγραμμα σίτισης των μαθητών, με σκοπό την ανακούφιση των οικογενειών , πολλές εκ των οποίων στερούνται των απολύτων αναγκαίων για την επιβίωσή τους . Ο Δήμος Τρικκαίων καλείται και οφείλει να αποδείξει ότι στέκεται αρωγός σε όλους τους δημότες , που αγωνίζονται να αναστήσουν το σπιτικό τους , την δουλειά που τους βιοπορίζει και τη ζωή τους από την αρχή.

Η δέσμευση του αντιδημάρχου Παιδείας Μιχάλη Λάππα

Με έξοδα του Δήμου Τρικκαίων θα αναλάβει εταιρεία κέτερινγκ να συμπεριλάβει και τους 90 μαθητές από τα Μεγάλα Καλύβια για να λαμβάνουν από την ερχόμενη εβδομάδα τα σχολικά γεύματα, όπως ισχύει και στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες του Νομού, σύμφωνα με όσα  δήλωσε σήμερα στη Λέσχη 97,6 ο αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Λάππας :

« Είχαμε τη διαβεβαίωση ότι θα ενταχθούν τα Μεγάλα Καλύβια στα σχολικά γεύματα, αλλά δεν έγινε ακόμα γιατί δεν ξεκίνησε ο διαγωνισμός, θα γίνει στον επόμενο διαγωνισμό, σε άλλη χρονική μεταφορά. Ακόμα δηλαδή ισχύει ο παλιός.

Έχουμε ένα κενό 3 μηνών περίπου μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Καταλήγουμε λοιπόν ότι για το μεσοδιάστημα αυτό, θα πάρουμε προσφορές και θα πάμε σε εξωτερικούς πιστοποιημένους συνεργάτες, από τα κέτερινγκ που κατεβαίνουν επίσημα σε διαγωνισμούς για παροχή σχολικών γευμάτων.

Εγγυώμαι ότι από τη Δευτέρα θα υπάρχουν σχολικά γεύματα στα Μεγάλα Καλύβια, τα έξοδα των οποίων θα τα αναλάβει ο Δήμος Τρικκαίων.» 

 

Related posts

Νέος σεισμός 4,2 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος

Newsroom

Απαράδεκτη παρέμβαση του Υπ. Εργασίας στο Περιεχόμενο της εθνικής κλαδικής ΣΣΕ του επισιτισμού

Newsroom

Κοινωνικός Τουρισμός – Άνοιξε η πλατφόρμα: Διαβάστε ποια είναι η διαδικασία για δωρεάν διακοπές

Newsroom