ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Διεθνή ΝέαΕιδήσεις

Διαμαρτυρίες στη Νάπολη: Ιταλοί βγήκαν στους δόμους και διαδηλώσαν κατά της απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας

Διαμαρτυρίες στη Νάπολη: Ιταλοί βγήκαν στους δόμους και διαδηλώσαν κατά της απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας

Διαμαρτυρίες στη Νάπολη ενάντια στα μέτρα της De Luca: πρώτα η πομπή στους δρόμους του κέντρου, στη συνέχεια η εκτόξευση βομβών καπνού και συγκρούσεις με την αστυνομία

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε από το ιστορικό κέντρο και έφτασε στη θάλασσα. Οι άνθρωποι μπλόκαραν την κυκλοφορία και φώναξαν εναντίον του κυβερνήτη της Καμπανίας. Κάποιοι κατάφεραν να ξεπεράσουν το οδόφραγμα της αστυνομίας και έριξαν κροτίδες και αναμμένες βόμβες καπνού στην έδρα της Περιφέρειας.

Πρώτα η πομπή στους δρόμους του κέντρου, με πανό και χορωδίες ενάντια στους νέους περιορισμούς που επέβαλε ο κυβερνήτης Vincenzo De Luca .

Στη συνέχεια, οι συγκρούσεις ανάμεσα σε ένα μέρος των διαδηλωτών και της αστυνομίας μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της Περιφέρειας της Καμπανίας: έναρξη βόμβες χαρτί και βόμβες καπνού στα μέσα, ένα κάδο σετ για φωτιά και καραμπινιέρους φορτηγό χτύπημα.

 Είναι η ιστορία της πρώτης νύχτας της απαγόρευσης κυκλοφορίας anti-Covid στη Νάπολη, η οποία οδήγησε στη διαμαρτυρία που οργανώθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε στο δρόμο με την κραυγή «Ελευθερία, ελευθερία» .

 

Στη Νάπολη, το «νυχτερινό κλείδωμα» ξεκίνησε στις 11 μ.μ., με μισή ώρα ανοχής για όσους βγήκαν από μπαρ, θέατρα, κινηματογράφους ή εστιατόρια.

 

Οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν στο Largo San Giovanni Maggiore, έξω από τα κεντρικά γραφεία του Ανατολικού Πανεπιστημίου για να διαμαρτυρηθούν για την απαγόρευση της κυκλοφορίας και την κατάργηση των προοπτικών . Αυτο-συγκληθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που έδειξε ένα πανό με τις λέξεις « Θα μας κλείσουν, θα μας πληρώσετε », επιτίθεται στην Καμπανία κυβερνήτης De Luca και την κυβέρνηση Conte με συνθήματα διαμαρτυρίας . Οι βόμβες καπνού αναφλέχθηκαν επίσης. Οι διαδηλωτές στη συνέχεια βάδισαν στους δρόμους του κέντρου. Διέσχισαν την πλατεία Municipio και την πλατεία Plebiscito συνεχίζοντας να φωνάζουν χορωδίες εναντίον της De Luca. Ανάμεσά τους, επίσης, πολλοί εκθέτες, όπως μαρτυρούν τα πανό που εμφανίστηκαν στο πλήθος: «Αν με κλείσεις, με βοηθάς» , έγραψαν απευθυνόμενοι στον πρόεδρο της Καμπανίας και στην κυβέρνηση του Κοντέ.

 «Η υγεία έρχεται πρώτη, αλλά χωρίς χρήματα δεν μπορείτε να τραγουδήσετε μάζες» .

 

Σε εκείνο το σημείο, μέρος της πομπής κατάφερε να ξεπεράσει το οδόφραγμα της αστυνομίας και άρχισε να πυροβολεί κροτίδες μπροστά από το Palazzo della Regione, ενώ η αστυνομία απάντησε με πυκνή εκτόξευση δακρυγόνων. Από την πομπή επίσης γυάλινες φιάλες στον τοίχο των παραγόντων, περίπου εκατό, με ταραχές. Ένας από τους πυραύλους των διαδηλωτών κατέληξε μεταξύ των θεατών που παρακολουθούσαν τη σκηνή στη Via Santa Lucia. Χωρίς τραυματισμούς. Στο κέντρο της Via Generale Orsini, στην πίσω είσοδο της περιοχής, πυρπολήθηκε κάδος απορριμμάτων . «Απόψε είδαμε πραγματική εγκληματική συμπεριφοράπρος την αστυνομία. Καμία κατάσταση δυσφορίας, όσο ανθρώπινη και κατανοητή, δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να δικαιολογήσει τη βία », δήλωσε ο αστυνομικός επίτροπος της Νάπολης Alessandro Giuliano .

Ρώμη – Στην πρωτεύουσα, η απαγόρευση της κυκλοφορίας ξεκινά από τα μεσάνυχτα, μια ώρα αργότερα από ό, τι στην Καμπανία. Από τις 9 μ.μ., ωστόσο, ορισμένες περιοχές της νυχτερινής ζωής κλείνουν για να αποφύγουν τα πλήθη. Ο Δήμαρχος Raggi εργάζεται επίσης σε ένα διάταγμα κατά των ναρκωτικών που προβλέπει την απαγόρευση της πώλησης αλκοόλ τις Παρασκευές και τα Σάββατα, από τις 9.00 μ.μ. έως τις 7.00 π.μ. την επόμενη μέρα, από οποιονδήποτε εξουσιοδοτημένο, για διάφορους λόγους, ” λιανικές πωλήσεις, παραλαβή και επίσης μέσω αυτόματων πωλητών και σε δραστηριότητες διαχείρισης τροφίμων και ποτών “.

A garbage can set on fire in front of the Campania Region headquarters during the protest for the curfew and the prospect of lockdown in Naples, Italy, 23 October 2020.
ANSA/STRINGER

Στη Ρώμη το πρόβλημα φαίνεται να είναι οι έλεγχοι : ένα καλό μέρος της τροχαίαςαποφάσισε να εγκαταλείψει. Η πρώτη νύχτα μιας « βραδινής απαγόρευσης » της πρωτεύουσας θα παρακολουθείται από λιγότερους από 100 πράκτορες .

Οι άλλοι – Εν τω μεταξύ, από το Βορρά στο Νότο, τα φώτα των ιταλικών πόλεων σβήνουν . Ο στόχος είναι να αποφευχθούν οι συγκεντρώσεις που παρατηρήθηκαν τους τελευταίους μήνες και να θεωρηθούν μεταξύ των πιο πιθανών φορέων λοιμώξεων , την ημέρα που η καμπύλη των νέων θετικών έχει πλησιάσει τις 20 χιλιάδες και υπάρχουν περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι νοσηλεύονται σε εντατική θεραπεία . Οι χρόνοι και οι μέθοδοι αλλάζουν ελαφρώς, αλλά όχι το αποτέλεσμα: πόλεις σχεδόν ερημωμένες ήδη μετά τις 21:00, καθώς και εστιατόρια και κλαμπ. Μετά τη Λομβαρδία, την Καμπανία και το Λάτσιο , η βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινήσει το Σάββατο και στην Καλαβρίαμε το μπλοκ των κινήσεων έως το 5. Εκτός από τις περιφέρειες, πολλοί δήμοι εφαρμόζουν μέτρα κατά των συγκεντρώσεων. Ωστόσο, δεν επιλέγουν όλοι οι δήμαρχοι τη διαδρομή κλεισίματος, που έγινε δυνατή από την τελευταία Dpcm.

Ο δήμαρχος του Παλέρμο , Leoluca Orlando, διατάσσει την απαγόρευση στάθμευσης, από τις 9 μ.μ. έως τις 5 π.μ. την επόμενη ημέρα, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή σε διάφορες περιοχές της πόλης, ειδικά στο κέντρο, στη νυχτερινή ζωή και στις περιοχές κλαμπ και στο κέντρο ιστορικός. Επομένως, δεν θα είναι δυνατό να σταθείτε ακίνητοι μπροστά από παμπ και εστιατόρια κατά μήκος των δρόμων για να αποφύγετε τα πλήθη. Παρόμοιο μέτρο (από τις 9 μ.μ. έως τις 2 π.μ.) στην περιοχή του ιστορικού κέντρου της Φότζιας όπου οι βραδινές εκδρομές συνήθως συγκεντρώνονται.

 

Στο Τορίνο , από απόψε, περιορισμένη πρόσβαση από τις 10.30μμ έως τις 5πμ στην περιοχή γύρω από την πλατεία Santa Giulia και μέσω του Matteo Pescatore: οι κάτοικοι θα μπορούν να εισέλθουν, όσοι τους επισκέπτονται και που πρέπει να φτάσουν σε κλαμπ ή εστιατόρια, αλλά μόνο για την ώρα της κατανάλωσης στο τραπέζι. Στη Φλωρεντία επιβεβαίωσε την ποσόστωση είσοδο χίλια άτομα στην Piazza Santo Spirito την Παρασκευή και το Σάββατο το βράδυ και την εισαγωγή των δύο «τομείς μέγιστο σεβασμό» με την απαγόρευση της στάθμευσης από τις 19 έως 2. κλεισίματος κάποιων δρόμους της νυχτερινής ζωής και στην Castrovillari (Cosenza), ενώ ο δήμαρχος της Pescara ενισχύει τους ελέγχους στην περιοχή «τρόφιμα και ποτά». Στο ΠράτοΗ απαγόρευση στάθμευσης ξεκινά απόψε, τις Παρασκευές και τα Σάββατα, από τις 21:00 έως τις 5 π.μ. , σε μερικούς παραδοσιακά πολυσύχναστους δρόμους του ιστορικού κέντρου.

 

Πηγη : www.ilfattoquotidiano.it

 

Related posts

Αισιοδοξία από τον δείκτη R0 και τα στατιστικά την «πρώτης» εβδομάδα της άρσης των μέτρων

Newsroom

H εταιρεία BENETH κλείνει 5 καταστήματα λόγω COVID-19

«Χείρα βοηθείας»10 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το Άμπου Ντάμπι στην καταρρέουσα τουρκική οικονομία