ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Δημοσκόπηση Metron Analysis (βίντεο)

Δημοσκόπηση Metron Analysis για το MEGA:
Μεταστροφή κοινής γνώμης σε βάρος της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού

 

Σε σημείο καμπής δείχνει να βρίσκεται η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του MEGA για πρώτη φορά με τόσο έντονο τρόπο αποτυπώνεται αύξηση της δυσαρέσκειας για κυβερνητικές επιλογές σε συνδυασμό με υποχώρηση και της δημοτικότητας του πρωθυπουργού αλλά και της πρόθεσης ψήφου υπέρ της κυβερνητικής παράταξης, την ώρα που ενισχύονται κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, που περνάει ξανά στη θέση δημοσκοπικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, όμως καταγράφεται υποχώρηση της κυβερνητικής παράταξης σχεδόν 4% στην πρόθεση ψήφου και 5% στην εκτίμηση ψήφου. Η κοινωνία δείχνει δυσαρεστημένη από σημαντικές πλευρές της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ καταδικάζει την καθυστέρηση στην απόδοση ευθυνών για τα Τέμπη. Επίσης, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων αυτή τη φορά καταγράφεται πλειοψηφική απόρριψη της συγκεκριμένης ρύθμισης.

Την ίδια στιγμή, η κρίση εμπιστοσύνης στη δυνατότητα να υπάρξει εναλλακτική αποτυπώνεται στο ότι επίσης για πρώτη φορά ο «Κανένας» γίνεται ο δημοφιλέστερος πρωθυπουργός.

Τόσο η υποχώρηση της εκλογικής επιρροής της κυβέρνησης, όσο και της δημοτικότητας του πρωθυπουργού, όπως και των θετικών αξιολογήσεων για το κυβερνητικό έργο, σημαίνουν ότι αυτή τη στιγμή η πολιτική και κοινωνική «βάση» της κυβέρνησης, δηλαδή αυτά τα τμήματα της κοινωνίας που εκτιμούσαν ότι τα πράγματα πάνε γενικά θετικά, έδιναν «καλή βιομηχανία» στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό και εξέφραζαν πρόθεση ψήφου υπέρ της ΝΔ, αυτή τη στιγμή εμφανίζει την πρώτη σημαντική μείωση.

Όλα αυτά εξηγούν γιατί μπορούμε να μιλάμε για ένα σημείο καμπής. Γιατί αυτές οι τάσεις συνεχιστούν και σε επόμενες μετρήσεις, τότε είναι σαφές ότι ο κύκλος της κυβερνητικής «παντοδυναμίας» – κυρίως ελλείψει αντιπάλου…- κλείνει και περνάμε σε μια νέα φάση κυβερνητικής φθοράς και υποχώρησης που ανοίγει το δρόμο για ευρύτερες ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Αναλυτικά τα ευρήματα της δημοσκόπησης

Όλα αυτά φαίνονται καταρχάς από τον τρόπο που αυξάνεται το ποσοστό όσων απαντούν ότι η χώρα πηγαίνει προς τη λάθος κατεύθυνση που πλέον φτάνει το 66%, ενώ το ποσοστό όσων είναι γενικά ικανοποιημένοι από την κατάσταση υποχωρεί στο 29%.

 

 

Πηγη Mega 

Related posts

Εντολή Κωνσταντίνου Φλώρου Α/ΓΕΕΘΑ προς όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις: «ετοιμότητα άμεσης αντίδρασης όταν και όπου απαιτηθεί». 

“Καραγκούνηδες”: Το πληθυσμιακό στοιχείο του Θεσσαλικού κάμπου

Newsroom

Η μεγάλη μάχη του Αρείου Πάγου: Ευάλωτοι δανειολήπτες vs fund για τους (700.000) πλειστηριασμούς