ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Εκθέσεις

Διονύσιος Σολωμός: Έκθεση χειρόγραφων του εθνικού μας ποιητή στο Βυζαντινό Μουσείο

Διονύσιος Σολωμός: Έκθεση χειρόγραφων του εθνικού μας ποιητή στο Βυζαντινό Μουσείο

 

Διονύσιος Σολωμός: Συμπληρωθήκαν 200 από τη συγγραφή του Εθνικού Ύμνου της Ελλάδας  και με την αφορμή αυτή θα πραγματοποιηθεί έκθεση των συντηρημένων χειρόγραφων, του εθνικού μας  ποιητή.

 

Ποιο συγκεκριμένα τα συντηρημένα χειρόγραφα του Διονυσίου Σολωμού θα εκτεθούν στο κοινό την προσεχή Πέμπτη, 21 Μαρτίου, στις 13.00, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (ΒΧΜ), σε εορταστική εκδήλωση επ’ ευκαιρία και του εορτασμού της 25ης Μαρτίου.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών, τη συντήρηση των χειρογράφων του Διονυσίου Σολωμού ανέλαβε το ΒΧΜ μετά από πρωτοβουλία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, που ανακοινώθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από τη συγγραφή του Εθνικού Ύμνου.

Η εκδήλωση, με κύριο ομιλητή τον ιστορικό Δημήτρη Αρβανιτάκη, με θέμα «Ο Διονύσιος Σολωμός και ο αγώνας για την ποίηση των νέων Ελλήνων», συμπεριλαμβάνει την παρουσίαση της συντήρησης των χειρογράφων από τη συντηρήτρια χαρτών του ΒΧΜ, Ιωάννα Στεφανή, και απαγγελία αποσπασμάτων έργων του Διονυσίου Σολωμού από τα συντηρημένα χειρόγραφα, από τη Σοφία Γιαννιώτη.

Related posts

A JEWEL MADE IN GREECE και το Ελληνικό Σύγχρονο κόσμημα μάγεψαν το Αθηναϊκό κοινό που το επισκέφτηκε!

Εικαστική έκθεση: «Ιάκωβος Καμπανέλλης, το τετράπτυχο» – Θέατρο, κινηματογράφος, ποίηση, πεζός λόγος

Επαναλειτουργεί ο εκθεσιακός χώρος της Αρχαίας Επιδαύρου

Newsroom