ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Κοινωνία

Έφτασαν στην Αθήνα τα πρώτα από τα 140#

Έφτασαν στην Αθήνα τα πρώτα από τα 140 ηλεκτρικά λεωφορεία – Είναι αθόρυβα & αντιρρυπαντικής τεχνολογίας

 

Για μία μεγάλη ημέρα έκανε λόγο η Χριστίνα Αλεξοπούλου, υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, καθώς έφτασαν στη χώρα μας τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία.

 

Σημειώνεται πως το έργο αφορά δύο μεγάλες πόλεις, με την Αθήνα να παραλαμβάνει 140 ηλεκτρικά λεωφορεία και 110 η Θεσσαλονίκη.

«Οι αστικές συγκοινωνίες έχουν πλέον αντιρρυπαντικής τεχνολογίας δρομολόγια», σημείωσε η υφυπουργός, τονίζοντας πως μετά το Πάσχα τα ηλεκτρικά λεωφορεία θα βρίσκονται στους δρόμους.

Η χώρα μας έλαβε τα ηλεκτρικά λεωφορείο και τους φορτιστές, ενώ ταυτόχρονα εργάζεται πάνω στις υποδομές φόρτισης των ηλεκτρικών λεωφορείων προκειμένου να τεθούν σε λειτουργία το επόμενο χρονικό διάστημα.

Τα ηλεκτρικά λεωφορεία θα χρειάζονται τέσσερις ώρες φόρτισης.

Στόχος του υπουργείου, τόνισε η κα Αλεξοπούλου, είναι να ανανεωθεί ο στόλος των λεωφορείων.

«Πρέπει να έχουμε περισσότερα λεωφορεία αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και περισσότερα λεωφορεία στον δρόμο. Επειδή θέλουμε να ενισχύσουμε τις αστικές συγκοινωνίες, πρέπει να αλλάξουμε την κουλτούρα», είπε.

Για τον σιδηρόδρομο

Μεταξύ άλλων η Χριστίνα Αλεξοπούλου ανέφερε πως το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών βρίσκεται με φορείς του σιδηροδρόμου και ζητά τη στενή συνεργασία της Hellenic Train και του ΟΣΕ, πάντα στο πλαίσιο των κανόνων κυκλοφορίας.

«Ζητήσαμε με επιστολή να αποδίδονται ευθύνες όπου και όταν έχουμε παραβίαση του γενικού κανονισμού. Θέλουμε να γίνει συνολική αναβάθμιση του ελληνικού σιδηροδρόμου. Δίνουμε περισσότερα χρήματα πλέον στον ΟΣΕ, το καλοκαίρι του 2023 δώσαμε 75 εκατ. ευρώ. Είναι μία δύσκολη άσκηση», είπε.

Related posts

Εξαλλη η Άγκυρα κατά Αθήνας και Λευκωσίας :«Δεν είστε ειλικρινείς»αναφέρει δήλωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ

Newsroom

Εγκαταλελειμμένα παιδιά στο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Η Ελλάδα αποχαιρετά τον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη: Σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα η σορός του από την Τρίτη