ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Εγκλημα σταΤέμπη: Ποινικές ευθύνες υπουργών Μεταφορών…

Εγκλημα σταΤέμπη: Ποινικές ευθύνες υπουργών Μεταφορών από το 2009-2023 δείχνει το πόρισμα του ΚΚΕ

 

Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει η εξεταστική επιτροπή για το δυστύχημα των Τεμπών, καθώς μέχρι την Κυριακή τα κόμματα θα πρέπει να έχουν καταθέσει το καθένα το δικό του πόρισμα.

 

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την κατάθεση των πορισματικών αναφορών των κομμάτων που συμμετέχουν στην εξεταστική επιτροπή για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών με τα 57 θύματα, κυρίως νέους.

Ήδη το ΚΚΕ κατέθεσε το δικό του πόρισμα, το οποίο ο Δημήτρης Κουτσούμπας παρέδωσε και στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη.

Σε αυτό γίνεται λόγος για ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων για τα αδικήματα της δια παραλείψεως διατάραξης της ασφάλειας των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών, της θανατηφόρας έκθεσης και της παράβασης καθήκοντος.

«Θεωρούμε ότι υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις, ότι υπάρχουν και νέα στοιχεία σε αυτό το πόρισμα καταγεγραμμένα, τα οποία αποδεικνύουν εκτός από πολιτικές, ποινικές κυρίως ευθύνες υπουργών της σημερινής κυβέρνησης, προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και άλλων προσώπων τα οποία πρέπει να διερευνηθούν», ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στο πόρισμα του ΚΚΕ αποδίδονται ποινικές ευθύνες στους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών της περιόδου 2009 – 2023, με την επισήμανση ότι μέρος αυτών έχουν παραγραφεί λόγω της ευνοϊκής ποινικής μεταχείρισης του νόμου περί ευθύνης υπουργών ενώ ευθύνες αποδίδονται σε πολιτικά πρόσωπα και για την αλλοίωση του χώρου του δυστυχήματος.

«Οι αρμόδιοι υπουργοί και οι διοικήσεις των εποπτευόμενων απ’ αυτούς φορέων ήταν σε γνώση όλων των ελλείψεων στα συστήματα ασφαλείας και της ελλιπούς στελέχωσης των επιφορτισμένων με την ασφαλή διεξαγωγή των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών υπηρεσιών. Αυτές οι ελλείψεις προκάλεσαν μια σειρά ατυχήματα μέχρι το έγκλημα στα Τέμπη», αναφέρει η πορισματική αναφορά του ΚΚΕ για τα Τέμπη.

Σήμερα στον Άρειο Πάγο προκειμένου να συναντηθεί με την εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου βρέθηκε και ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Αγοραστός, σε βάρος του οποίου έχει σχηματιστεί δικογραφία και έχει ασκηθεί ποινική δίωξη  για παράβαση καθήκοντος και αντιτείνεται με τη συγχώνευση της δικογραφίας που τον αφορά με την κύρια υπόθεση για την τραγωδία των Τεμπών.

Πρόταση για κοινό πόρισμα

Την πρότασή τους προς τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, να εκδώσουν κοινό πόρισμα στην εξεταστική επιτροπή για τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών, επανέλαβαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βασίλης Κόκκαλης και Ιωάννης Σαρακιώτης.

Για την κατάθεση των πορισματικών αναφορών των κομμάτων έχει δοθεί προθεσμία μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι, ενώ τη Δευτέρα θα συνεδριάσει η εξεταστική επιτροπή.

 

 

 

 

 

Πηγη Mega 

Related posts

Φωτιά στην Πάρνηθα: Καίνε μικρές εστίες

Newsroom

Δείτε πως πάνω από 1 εκ.συνταξιούχοι μπορούν να διεκδικήσουν έως 1.900 ευρώ!

Newsroom

4ο Διεθνές Φεστιβάλ Λόγου & Τέχνης «Ταξιδεύοντας… Κίνα» 8-14 Ιουλίου 2019