ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Κριτικές Θεάτρου & Σινεμά

Είδαμε την παράσταση «UNFRIEND» στο θέατρο ΝΕΟΣ ΑΚΑΔΗΜΟΣ

Είδαμε την παράσταση «UNFRIEND» στο θέατρο ΝΕΟΣ ΑΚΑΔΗΜΟΣ

 

Παρακολουθήσαμε πρόσφατα την παράσταση “UNFRIEND” και μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται ξεκάθαρα για μια απολαυστική μαύρη κωμωδία, η οποία επισφραγίζεται στο τέλος με ένα «ηθικό δίδαγμα».

Παρακολουθήσαμε πρόσφατα την παράσταση “UNFRIEND” και μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται ξεκάθαρα για μια απολαυστική μαύρη κωμωδία, η οποία επισφραγίζεται στο τέλος με ένα «ηθικό δίδαγμα».

Η Happy Productions εξασφάλισε τα δικαιώματα και παρουσιάζει κατ’ αποκλειστικότητα, την αριστουργηματική μαύρη κωμωδία «UNFRIEND», τη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία των τελευταίων χρόνων στο West End! Η παράσταση παρουσιάζεται στο ΝΕΟ Ακάδημο, σε σκηνοθεσία Αντώνη Γαλέου και μουσική Σταμάτη Κραουνάκη.

Το έργο γράφτηκε το 2020 από τον Steven Moffat, τον σπουδαιότερο σύγχρονο κωμικό συγγραφέα στο Ηνωμένο Βασίλειο (Doctor Who, Sherlock, Dracula, Coupling) και χαρακτηρίστηκε από κοινό και κριτικούς ως «η πιο αστεία κωμωδία όλων των εποχών». Κάτι το οποίο είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε και εμείς.

Με την Κατερίνα Διδασκάλου σε έναν κωμικό ρόλο έκπληξη, τη Βάσω Λασκαράκη η οποία επιστρέφει στη θεατρική σκηνή μετά από απουσία αρκετών ετών, και ένα επιτελείο γνωστών ταλαντούχων ηθοποιών, τους Σόλων Τσούνη, Δημήτρη Κουρούμπαλη, Άρη Αντωνόπουλο, Γεωργία Μεσαρίτη. Μαζί τους, οι χαρισματικοί 12άχρονοι Μανώλης Γκίνης και Αμέρικο Μέλης από «ΤαΚαλύτερα μας Χρόνια»!

Μια εξαιρετική παράσταση με την φοβερή Διδασκάλου στον κεντρικό ρόλο να χαρίζει απλόχερα το γέλιο με την ερμηνεία της στον θεατή. Ξεχωρίζει για την ευρηματικότητα και το ταλέντο της για ακόμα μια φορά.

Η σκηνοθεσία του Αντώνη Γαλέου σε τοποθετούσε αμέσως στην τοποθεσία – ατμόσφαιρα, χωρίς πολλές υπερβολές. Σε θέμα κειμένου, θα τολμούσαμε να πούμε ότι είναι λίγες οι φορές που διακρίνουμε ένα απολύτως άρτιο κείμενο σε μια ποιοτική κωμωδία στην Ελλάδα και αυτή η παράσταση είναι μια από αυτές.

Στην Αθήνα υπάρχουν αμέτρητες παραστάσεις και θέατρα που κάποιος μπορεί να παρακολουθήσει, χωρίς να είναι όμως απαραίτητα όλες αξιόλογες. Η παράσταση «Unfriend» αποτελεί μια φωτεινή εξαίρεση και ένα ανάλαφρο και απολαυστικό διάλειμμα από την καθημερινότητα του θεατή. Η διάρκεια είναι ικανοποιητική, χωρίς να κουράζει ή να δημιουργεί παύσεις κουράζοντας τον.

Όλες οι ερμηνείες ήταν υπέροχες και ο κάθε ηθοποιός ταίριαζε απόλυτα στο ρόλο της παράστασης. Αρκετές απολαυστικές στιγμές και συνεχόμενου γέλιου όπως οι στιγμές σωματικής κωμωδίας του Δημήτρη Κουρούμπαλη και φυσικά ο απολαυστικός μονόλογος – παραλήρημα της ταλαντούχας Βάσω Λασκαράκη κατά την διάρκεια της παράστασης. Στις εξαιρετικές ερμηνείες θα προστεθούν φυσικά και αυτές του Σόλων Τσούνη και Άρη Αντωνόπουλου. Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στις δύο νεότερες και ταλαντούχες και φωτεινές παρουσίες της παράστασης αυτής, Γεωργία Μεσαρίτη και Αμέρικο Μέλη.

Ότι καλύτερο για μία παράσταση με άψογο κείμενο, άπλετο γέλιο και υπέροχες ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς. Στοιχεία που την καθιστούν μια εξαιρετική κωμωδία, την οποία συνιστούμε ανεπιφύλακτα.

Διανομή

• Έλσα: Κατερίνα Διδασκάλου
• Ντέπι: Βάσω Λασκαράκη
• Πέτρος: Σόλων Τσούνης
• Γείτονας: Δημήτρης Κουρούμπαλης
• Αστυνόμος Τουρλίδης: Άρης Αντωνόπουλος
• Μυρτούλα (κόρη): Γεωργία Μεσαρίτη
• Άλεξ (γιος): Μανώλης Γκίνης / Αμέρικο Μέλης
Οι χαρισματικοί 12άχρονοι Μανώλης Γκίνης και Αμέρικο Μέλης (από «Τα Καλύτερα μας Χρόνια») εμφανίζονται στο ρόλο του Άλεξ σε διπλή διανομή

Συντελεστές:

Συγγραφέας: Steven Moffat
Σκηνοθεσία / Δραματουργική Επιμέλεια: Αντώνης Γαλέος
Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση: Σταμάτης Κραουνάκης
Σκηνικά: Valentino Marengo
Κοστούμια: Σοφία Δριστέλα & Χαρά Μποτσιβάλη
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Κατερίνα Μεφσούτ / Ελένη Τσιναρέλη
Ενορχήστρωση / Επιμέλεια Ήχων: Δημήτρης Ανδρεάδης
Φωτογραφία / Trailer: Πάτροκλος Σκαφίδας
Γραφιστική Επιμέλεια: Μάριος Γαμπιεράκης (Μαύρα Γίδια)
Διεύθυνση Παραγωγής: Ιωάννης Παντελίδης
Προβολή/Επικοινωνία: Αγλαΐα Παγώνα (email: aglaiapagona@gmail.com)
Παραγωγή: Happy Productions

Παραστάσεις: Τετάρτη 20:00, Πέμπτη 21:00, Παρασκευή 21:30, Σάββατο 18:00, Κυριακή 18:00
Διάρκεια Παράστασης: 90 λεπτά χωρίς διάλειμμα
Το έργο είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες
ΝΕΟΣ Ακάδημος: Ακαδημίας & Ιπποκράτους 17, Μετρό Πανεπιστήμιο

 

 

Related posts

Κριτική Θεάτρου: Είδαμε «Ο Θησέας και Μινώταυρος» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Κριτική Θεάτρου: Είδαμε «Ο Απρόσκλητος Επισκέπτης» στο θέατρο ELIART

Newsroom

Κριτική Θεάτρου: Είδαμε Wilson & Wilson στο Θέατρο Φούρνος

Newsroom