ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Είναι θέμα βδομάδων για την λειτουργία Ισλαμικού Τέμενος στην Αθήνα

Είναι θέμα βδομάδων για την λειτουργία Ισλαμικού Τέμενος στην Αθήνα

 

 

Το νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Παιδείας περιλαμβάνει τροπολογίες που ρυθμίζουν ζητήματα για το μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών, αλλά και άλλα σχετικά με τον «εξορθολογισμό των γραφείων μουφτειών στη Θράκη».

Όπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και ΘρησκευμάτωνΚώστας

, κατέθεσε τροπολογία με την οποία προχωρά στον μόνιμο διορισμό όλων των εκπαιδευτικών που πέτυχαν στον διαγωνισμό ΑΣΕΠ του 2008 και έχουν δικαιωθεί στα δικαστήρια.

Σύμφωνα με το ethnos, μία δεύτερη τροπολογία που επίσης ψηφίζεται στο σημερινό νομοσχέδιο ρυθμίζει ζητήματα των γραφείων των μουφτειών στη Θράκη αλλά και τους πόρους του Ισλαμικού Τεμένους στην Αθήνα.

Μάλιστα ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας σε δηλώσεις του σήμερα επιβεβαίωσε πως τα εγκαίνια του ισλαμικού τεμένους στον Βοτανικό πρόκειται να λάβουν χώρα εντός του προσεχούς Μαρτίου.

Πρόκειται για το πρώτο ισλαμικό τέμενος που τίθεται σε λειτουργία στην ελληνική πρωτεύουσα, η κατασκευή του οποίου καθυστέρησε για αρκετά χρόνια, αλλά γίνεται πραγματικότητα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Πλέον είναι θέμα βδομάδων μέχρι η Αθήνα να πάψει να βρίσκεται στον κατάλογο των ελάχιστων ευρωπαϊκών πρωτευουσών που δεν φιλοξενούν εν λειτουργία ισλαμικά τεμένη:

Related posts

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί γνωστά πατατάκια

Καθηγητής Γ.Ιωαννίδης: « Η Ελλάδα μέχρι τον Φεβρουάριο θα έχει 10.000 νεκρούς »

Τι θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ σήμερα: Στήριξη και ώθηση στη νέα γενιά, κίνητρα για εργασία και φοροελαφρύνσεις

Newsroom