ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Εκθέσεις

Έκθεση φωτογραφίας στο Νομισματικό Μουσείο

Έκθεση φωτογραφίας στο Νομισματικό Μουσείο με θέμα: «Εν Ολύμπω: Φωτογραφικό Οδοιπορικό στη Φύση και τα Προσκυνήματα της Πιερίας»

 

Έκθεση φωτογραφίας στο Νομισματικό Μουσείο: Η Αθήνα γνωρίζει την Πιερία, μέσα από ένα Φωτογραφικό Οδοιπορικό στη Φύση και τα Προσκυνήματα

 

Η  Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής  (ΠΟΤΑΠ) σε συνεργασία με το Νομισματικό Μουσείο Αθηνών και την φωτογραφική κοινότητα «Greek Instagramers Events» ετοίμασαν μια πολυθεματική έκθεση φωτογραφίας, με θέμα «Εν Ολύμπω: Φωτογραφικό Οδοιπορικό στη Φύση και τα Προσκυνήματα της Πιερίας» και την οποία παρουσιάζουν, έως τις 27 Μαΐου, στο Νομισματικό Μουσείο, επί της οδού Πανεπιστημίου 12, στην Αθήνα.

Ηλίας Γεωργουλέας, Κάστρο Πλαταμώνα

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το φυσικό πλούτο του Ολύμπου, του παγκόσμιου μνημείου φύσης και πολιτισμού, τον πεδινό και παραθαλάσσιο ορίζοντα, τα προσκυνήματα και τους λατρευτικούς χώρους, τα ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία, τα εθιμικά των κατοίκων και τις παραγωγικές τους δράσεις.

Γιώργος Βέργαδος, Αρχαιολογικό Πάρκο Δίου

 

Η έκθεση έχει ωράριο λειτουργίας, Δευτέρα και Τετάρτη τις ώρες 8:30 έως 15:30 και Πέμπτη έως Κυριακή τις ώρες 8:00 έως 20:00. Την ημέρα Τρίτη κλειστά.

Η καθόλα αξιόλογη πρωτοβουλία υλοποιείται με την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Γιώργος Βέργαδος, Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω

Συμμετέχουν αλφαβητικά οι φωτογράφοι:

Έλλη Αγιαννίδη, Νάνσυ Ανδριτσοπούλου, Γιώργος Βέργαδος, Ηλίας Γεωργουλέας, Ασημίνα Δεληλάμπρου, Χριστίνα Δεμερτσίδου, Δημήτρης Κοντοδημητρόπουλος, Αργυρώ Κουνάδη, Ιφιγένεια Κρικέλη, Μαρία Μαζάρου, Αργυρώ Μανώλη, Κούλα Μελαχροινάκη, Μπάμπης Γκιριτζιώτης, Ράνια Μπίνου, Χρήστος Όρλης, Νίκος Παραπονιάρης, Ιωάννα Πλατανησιώτη, Εμμανουήλ Πόζος, Βάσω Πώχου, Βασίλης Στεργιόπουλος, Αλεξάνδρα Στεφανίδου, Χαρά Συνδικιώτου, Ρούλα Τσάμη, Αναστασία Χατζηπέτρου, Γιάννης Χούσος.

 

Πληροφορίες για τους διοργανωτές:

Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα: www.imkitrous.gr

Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας: www.pkm.gov.gr/p-e-pierias

Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής: www.olympusriviera.com.gr

Νομισματικό Μουσείο: www.nummus.gr

Greek Instagramers Events: www.grevents.gr

 

 

Related posts

Υπαίθρια έκθεση για τη Μικρασιατική καταστροφή στο λιμάνι του Πειραιά

Έκθεση φωτογραφίας: «Αποπροσωποποίηση – Κατάθλιψη, άγχος και κρίσεις πανικού στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη

Έκθεση ”Άλκη Ζέη 1923-2020: Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης”