ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Κοινωνία

Επίδομα παιδιού Α21: Σε ποιους γονείς κόβεται από 1 Ιουλίου

Επίδομα παιδιού Α21: Σε ποιους γονείς κόβεται από 1 Ιουλίου

 

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται να επιδείξουν οι γονείς το επόμενο διάστημα, σχετικά με το επίδομα παιδιού Α21 που παρέχεται από τον ΟΠΕΚΑ.

 

Και αυτό διότι ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) ετοιμάζει «μαχαίρι» στις λίστες όσων το λαμβάνουν.

Ειδικότερα, ο ΟΠΕΚΑ ετοιμάζει νέο γύρο ελέγχων στους δικαιούχους που λαμβάνουν επίδομα παιδιού Α21 το 2024 και ειδικά σε σχέση με τη φοίτηση των παιδιών στο σχολείο.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού είναι κλειστή για την πληρωμή του δεύτερου διμήνου στις 31 Μαΐου 2024 και θα ανοίξει ξανά για νέες αιτήσεις την ίδια ημέρα.

Εάν τα παιδιά δεν ολοκληρώσουν επαρκώς τη φοίτησή τους για το σχολικό έτος 2023-2024 λόγω αδικαιολόγητων απουσιών, το επίδομα παιδιού θα διακοπεί από την 1η Ιουλίου 2024 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2024 και δεν θα επαναχορηγηθεί, ακόμα και αν το τέκνο εγγραφεί στο νέο σχολικό έτος 2024-2025.

Φορολογικές Δηλώσεις

Επίσης, για την πληρωμή του Μαΐου δεν είναι απαραίτητη η υποβολή νέας φορολογικής δήλωσης.

Για όσους όμως την έχουν κάνει, τα «νέα δεδομένα» -αν υπάρχουν – θα προσαρμοστούν στις επόμενες πληρωμές.

Ο ΟΠΕΚΑ αντλεί οικονομικά στοιχεία από την τελευταία εκκαθαρισμένη δήλωση της ΑΑΔΕ και αφορούν στο συνολικο οικογενειακο φορολογητέο εισόδημα. Όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση Α21 τον Μάρτιο και έκαναν την νέα φορολογική αυτές τις μέρες , θα πρέπει να περιμένουν λίγες μέρες να ενημερωθεί το σύστημα.

 

 

Related posts

Αλέκος Αλαβάνος:«Η περιφορά του Επιταφίου είναι μια βαθιά παράδοση του λαού μας- Οι πηγές της βρίσκονται χιλιετίες πίσω, πριν τον Χριστιανισμό»

Newsroom

Αποχώρησε από την εκπομπή ο Γιώργος Παπαδάκης όταν τον κάλεσε στο τηλέφωνό του η αναπλ. Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα

Newsroom

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Δύο εκατ. ευρώ πρόστιμο στην Αττική Οδό – Τι λέει το πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης