ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΑμεΑ

Επιτροπή ΚΕΠΑ σύστησε σε αυτιστικό παιδί «να μη θέλει επίδομα αλλά να ψάξει εργασία»

Επιτροπή ΚΕΠΑ σύστησε σε αυτιστικό παιδί «να μη θέλει επίδομα  αλλά να ψάξει εργασία»

 

Διαβάσαμε στο ποστ μιας μητέρας, ότι η επιτροπή ΚΕΠΑ σύστησε στον αυτιστικό γιο της “να μη θέλει επιδόματα ” αλλά να αναζητά εργασία.

Το παιδί φυσικά ένιωσε πολύ άσχημα κι αναγκάστηκε να απολογηθεί. Όμως το ένα δεν αποκλείει το άλλο, βάσει της σχετικής νομοθεσίας. Τα άτομα με αυτισμό, παίρνουν επίδομα συγχρόνως με την εργασία, με βεβαίωση ΚΨΥ.

Άλλη μια φορά που οι γιατροί των ΚΕΠΑ έχουν παρεξηγήσει το μέχρι που φτάνουν οι αρμοδιότητές τους.

Πάμε λοιπόν να εξηγήσουμε ΞΑΝΑ
Το επίδομα αναπηρίας δεν αποτελεί εισόδημα. Δίνεται επειδή ο ΑμεΑ έχει ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ανάγκες, πολύ μεγαλύτερες από εκείνες ενός λειτουργικού. Να πάψει λοιπόν να αμφισβητείται η αναγκαιότητά του.
Κανένας ΑμεΑ, πόσο μάλλον ένας νέος άνθρωπος με όνειρα που ξεκινάει τη ζωή του, δεν επιθυμεί κι ούτε μπορεί να ζήσει με 338 ευρώ το μήνα.
Είναι προσβλητικό να ισχυρίζεται η συγκεκριμένη επιτροπή ΚΕΠΑ εμμέσως, ότι κάποιος επιδιώκει να λάβει επίδομα για να μην εργαστεί. Αυτές είναι μισαναπηρικές απόψεις που πρέπει να εκλείψουν.
Αγωνιζόμαστε για να μην αναστέλλεται το επίδομα ΟΠΕΚΑ σε καμία περίπτωση με την ανάληψη εργασίας. Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για τέτοια περιστατικά.
Ελπίζουμε το αρμόδιο υπουργείο μέσα στις ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ των επιτροπών να συμπεριλάβει και το να μην εκφέρουν προσωπικές απόψεις για θέματα που δεν άπτονται της αρμοδιότητάς τους .
Μας είναι απολύτως αδιάφορη και καταντά προσβλητική η γνώμη του ταδε γιατρού που θεωρεί ότι μπορεί να σηκώνει το δαχτυλάκι και να κάνει υποδείξεις ηθικού περιεχομένου σε έναν άνθρωπο με αναπηρία.
Σημ: Ο ΑμεΑ πήρε 67 ποσοστό. Αλλά οι νουθεσίες κι οι “συμβουλές” παρέμειναν.

 

 

 

Related posts

Τα ελληνικά σχολεία αποκτούν πυροπροστασία και ράμπες για άτομα με ειδικές ανάγκες

Τα μουρουνέλαια μειώνουν τις επιληπτικές κρίσεις

Τα προνοιακά επιδόματα θα ξεκινήσουν για ΟΛΟΥΣ από 01/01/19 – ΔΕΝ θα λογίζονται ως εισόδημα και θα είναι ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΑ (δείτε το ΦΕΚ)

Newsroom